UMJETNIČKA DJELA Još jedan uspjeh bosanskohercegovačkih umjetnika

Nakit „Elird” na izložbi u Beogradu

Rad mladog bračnog para Ene Mulavdić i Ebrahima Mohammadiana prepoznali su vodeći svjetski časopisi „Vogue“, „Vanity Fair“, „Tatler“, GQ, „Glamour“

M. K.
07.06.2019 18:23

Izložba se otvara sutra navečer i trajat će do 28. juna u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu u Beogradu

Foto: Arhiv

Na poziv Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS), nakit „Elird”, čiji su autori bosanskohercegovački umjetnici, mladi bračni par Ena Mulavdić i Ebrahim Mohammadian, bit će predstavljen na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a u regionalnoj selekciji. 

Izložba se otvara sutra navečer i trajat će do 28. juna u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu u Beogradu.

Na izložbi u Beogradu, „Elird” će se predstaviti kolekcijom nakita pod nazivom “Portrait of Elird” (Elirdov portret) koji je na godišnjoj izložbi Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH dobio nagradu za unikatni dizajn.

-Portret „Elird“ je umjetničko djelo koje sadrži 75 privjesaka nastalih u razdoblju od više od hiljadu dana samoanaliziranja i kontemplacije. Privjesci predstavljaju osobine ličnosti kroz portrete raznih izmišljenih likova. Svi ovi likovi su poput slagalice koja, kada se okupi, predstavlja osobu - rekla je o njihovom radu magistrica dizajna Ena Mulavdić.

Nakit „Elird” je u proteklom periodu bio izložen u Madridu u Muzeju dekorativne umjetnosti, zatim u Njujorku na Njujorškoj sedmici nakita (NYC Jewelry Week), te Kemridžu u Mobilia galeriji.

Rad Mulavdić i Mohammadiana, inače, prepoznali su vodeći svjetski časopisi, britanski „Vogue“, „Vanity Fair“, „Tatler“, GQ, „Glamour“.

Komentari

NA VRH