SARAJEVO

Treća večer u Kamernom teatru: "Gavella" izvela "Ciglu", publika uživala

Najtiražniji bh. dnevni list "Dnevni avaz", kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj"

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

14.12.2019

Izvedena predstava "Cigla" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Trećeg dana Četvrtog međunarodnog festivala "Dani Jurislava Korenića" u Kamernom teatru 55 izvedena je predstava "Cigla" Gradskog dramskog kazališta "Gavella" iz Zagreba.

Predstava dramatičara i pisca Filipa Šovagovića, u režiji Krešimira Dolenčića, prepoznata je kao jedna od najznačajnijih hrvatskih drama devedesetih.

Publika, među kojom veliki broj poznatih ličnosti, uživa od četvrtka navečer u istinskim teatarskim poslasticama, a direktor Festivala Emir Hadžihafizbegović ističe da je ovo najbolje izdanje "Dana Jurislava Korenića" do sada.

U toku dana, u Kamernom teatru se, prije igranja predstava, održavaju promocije knjiga prestižnih autora iz cijelog regiona. 

Festival traje do 19. decembra, a i ove godine će biti dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju i tekst te nagrade “Žan Marolt” za najboljeg glumca i glumicu. Najtiražniji bh. dnevni list „Dnevni avaz“, kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj".

Žiri Festivala, kojim predsjedava reditelj Dino Mustafić, a u čijem su sastavu još Izudin Bajrović, Tatjana Peternek-Aleksić, Larisa Sarajlić-Ramović i Kristina Ljevak, donijet će odluku o laureatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.