KAMERNI TEATAR 55

Premijera predstave za kraj sezone, Zec, Dimitrijević, Karahasan, Šamić i Mijatović odabrani za ambasadore

Radili smo i u ovim vanredenim okolnostima i jedini smo teatra koji će završiti sezonu premijerom predstave - rekao je Hadžihafizbegović

Press konferencija u Kamernom teatru. N. Novaković

Piše: N. Novaković

16.12.2020

Na sceni Kamernog teatra 55 uz sve propisane mjere socijalne distance održana je press konferencija povodom premijere predstave "Pozorište za početnike", koja će biti održana u petak. Kamerni je jedini teatra koji sezonu zavržava premijerom.

Prisutnim se obratio direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegović.

-Radili smo i u ovim vanredenim okolnostima i jedini smo teatra koji će završiti sezonu premijerom predstave. Kompletan ansambl je radio i poštovao sve mjere. Imenovali smo također i naše ambasadore, koji će biti bajpas za saradnju Kamernog sa teatrima u svijetu, a to su Safet Zec, Braco Dimitrijević, Dževad Karahasan, Jasna Šamić i Dunja Mijatović - rekao je Hadžihafizbegović.


Presutnima se obratio direktor Emir Hadžihafizbegović. N. NOvaković

Reditelj predstave je Admir Glamočak.


-Odlučili smo da radimo kako bi pobjegli od straha. Prošli smo muke do predstave i odlučili da radimo - reko je Glamočak.


Glumica Tatjna Šojić se zahvalila direktoru koji je dao podršku ekipi i podržao njihov rad.


Autor predstave "Pozorište za početnike" je Vedran Fajković, dramaturga Kamernog teatra 55, a glumačku ekipu čine Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Saša Krmpotić i Anja Kraljević.


Mladoj glumici Anji Kraljević ovo je prvo profesionalno iskustvo, nakon što je diplomirala i kaže da jedva čeka premijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.