TEATARSKI FESTIVAL

Sutra počinje prodaja ulaznica za MESS, cijena je 10 KM

Festival će biti će otvoreno 1. oktobra djelom „Čehovljeva prva predstava“ u Narodnom pozorištu Sarajevo

MESS počinje 1. oktobra. Promo

L. S. R.

24.9.2021

 Ulaznice za 61. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS, bit će u prodaji od sutra, 25. septembra. Ovogodišnji partner za distribuciju ulaznica je platforma www.kupikartu.ba, putem koje se  možet izvršiti kupovinu sutra od 12 sati. Cijena ulaznica za sve predstave je 10KM.

-Važno je naglasiti da su i dalje na snazi mjere propisane od strane Kriznog štaba Kantona Sarajevo o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru i držanju distance, s toga molimo cijenjenu publiku da zbog ličnog i zdravlja drugih se pridržavaju propisa. Bitno je naglasiti da publika koja bude prisustvovala predstavi „Čehovljeva prva predstava“ i predstavi „Čitač“, potrebno je sa sobom ponijeti potvrdu o izvršenoj revakcinaciji, potvrdu da je osoba prebolovala COVID u zadnjih šest mjeseci ili negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati“, istakli su iz Direkcije Festivala.


Plakat MESS-a. Promo

Pored online prodaje, ulaznice je moguće kupiti i na prodajnim mjestima u Skenderiji (direkcija Sarajevodiska), BBI i SCC tržni centri (prodajno mjesto eKupon), muzički centar Magaza (Veliki čurčiluk 20), te u zgradi Unitic, ulica Fra Anđela Zvizdovića 1.

Ovogodišnje izdanje MESS-a bit će otvoreno 1. oktobra djelom „Čehovljeva prva predstava“ u Narodnom pozorištu Sarajevo. Pored toga na repertoaru publika može pogledati predstave „OMMA“ koja je na sceni SARTR-a 2. oktobra, „Med zidima“ i predstava „Snijeg“ koje su na programu 3. oktobra, predstava „Krekretanje“ koja će biti odigrana 4. oktobra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, „Schindlerov lift“ na sceni Kamernog teatra 55 koja je na programu 5. oktobra, te predstava „Čitač“ koja će biti odigrana na sceni Narodnog pozorišta 6. oktobra. Posljednji dan 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održan online na zvaničnom MESS Youtube kanalu, Zajedničkim pričama iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ruande, te predstavom „Bokser“ njemačkog Thalia Theatre.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.