LJEPOTA I MODA

Safari na asfaltu

Odjeća za kraj ljeta

Redakcija

3.9.2014

Jednostavne linije, udobnost i boje koje se stapaju s prirodom glavne su karakteristike safari stila, koji se već decenijama nalazi na listi najomiljenijih.

Nekada samo "uniforma" za lov na divlje životinje vremenom je prilagođena za različite prilike, dobivši poseban modni izraz. Zahvaljujući filmskoj industriji, a prije svega filmovima "Moja Afrika" i "Kazablanka", safari stil je za kratko vrijeme osvojio svijet, postavši trend za sva vremena.

Kraj ljeta je idealan za ove odjevne kombinacije koje se u aktuelnim kolekcijama mogu vidjeti u raznim varijantama. Prepoznatljiv prije svega po prirodnim i prijatnim materijalima - pamuku, lanu i koži - ovaj stil odgovara svima koji cijene ležernost i udobnost.

Što se kolorita tiče, ove sezone dominiraju bež, zelene i smeđe nijanse.
 
Od aktuelnih kombinacija izdvaja se široka košulja u varijanti s ležernim hlačama visokog struka. U bojama savane u raznim kolekcijama ističu se i haljine.
Nezaobilazni su i sakoi, sa i bez rukava, blago strukirani, koji još efektnije izgledaju s kaišem. Nikako ne treba zaboraviti i na popularne safari jakne, oštrih linija, koje se lako kombiniraju uz dnevne i večernje odjevne varijante.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.