LJEPOTA I MODA

Zbog slavnih uzora: Žene poludjele za povećanjem stražnjica!

Novi trend

(N. K.)

30.10.2014

Povećanje stražnjica pravit je hit u Evropi i Americi. Predvodnice trenda slavne su dame poput Kim Kardashian, ali stručnjaci napominju kako taj složeni zahvat ne treba shvaćati neozbiljno.

Začetnica trenda raskošnih stražnjica je latino diva Jennifer Lopez. U vremenu kada su žene težile što manjim stražnjim atributima, Jennifer je ponosno isticala svoje blago u uskim haljinama i hlačama. Tada je bila jedna od rijetkih, ali danas sve više poznatih dama pozornost skreće na svoje bujne stražnjice. Kim Kardashian ne propušta je istaknuti pri svakom poziranju, a Nicki Minaj izgradila je karijeru na njoj.

Nema nikakve sumnje – ono što su prije nekoliko godina bili bujni dekoltei, danas su raskošne stražnjice. To je najnoviji trend izgleda i ljepote, a kako trendove diktiraju slavne žene poput spomenutih, bilo je samo pitanje vremena kada će njihove stope početi slijediti mnoge žene u svijetu.

U Evropi i Americi potražnja za povećanjem stražnjica, tzv. Brazilian butt liftom, značajno je porasla. Riječ je o zahvatu kojim se masnoća preuzeta s drugih dijelova tijela poput trbuha ili bedara, stavlja u stražnjicu. Iako je riječ o složenom zahvatu, oporavak ne traje dugo pa je to, smatraju dame koje su odlučuju na takve zahvate, dodatna prednost.

No, povećanje stražnjice skup je sport pa, kako piše britanski Telegraph a prenosi Tportal.hr., žene traže jeftinije alternative. Najpopularnija je Tajland – u toj zemlji zahvati povećanja stražnjica znatno su jeftiniji. Upravo zato sve više Britanki putuje na Tajland gdje zahvati koštaju oko 2.500 eura. Tamošnji estetski hirurzi nerijetko, umjesto sala, u stražnjicu ubrizgavaju silikon.

Takav oblik estetskog turizma nije bezazlen. Naime, zabilježeno je nekoliko slučajeva ozbiljnih infekcija, a jedan od njih završio je i smrću. Mlada Joy Williams iz Londona preminula je zbog posljedica infekcije koja je nastala kao rezultat povećanja stražnjice na Tajlandu.

Dr. Niles Sojitra, estetski hirurg i član britanske asocijacije estetskih hirurga, nije iznenađen takvim strašnim ishodom.

- To su donekle još uvijek pionirski zahvati. Slična je situacija i na Tajlandu pa su i rizici veći… Već neko vrijeme u estetskoj industriji se govori o novom hitu - povećanju stražnjica. To se očito sada događa, ali to je tek početak trenda, napominje dr. Niles Sojitra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.