LJEPOTA I MODA

Konstruirajte vaše lice uz ove namirnice!

Hranom do ljepšeg izgleda

Autor:(Dž. Č.)

26.1.2016

Koliko god nevjerojatno zvučalo, određene dijelove lica jednostavno možete istaknuti pojačanim unosom određenih namirnica.

1. Špinat za definirane jagodične kosti. Želite li izraženije jagodične kosti, jedite špinat u što većim količinama. On obiluje nutrijentima koji učvršćuju kožu i usporavaju procese starenja kože, a preventivno djeluje i na zadržavanje vode. Budući da obiluje vitaminom A koji doprinosi obnavljanju kože i daruje joj zdravi sjaj, špinat slovi za jednu od supernamirnica i često ga pronalazimo i svježeg u salatama, ali i termički obrađenog u doručku s jajima, prenosi Cosmopolitan.

2. Kamenice za zategnute obraze. Ovaj plod mora nije samo izrazito ukusan, već je i bogat omega-3 masnim kiselinama i cinkom koji, u kombinaciji s povećanim unosom vitamina C dovodi do povećane proizvodnje elastina, a zbog čega koža postaje čvršća, zategnutija i sjajnija. Ne volite li kamenice, posegnite za bilo kojom drugom namirnicom koja obiluje omega-3 masnim kiselinama.

3. Mandarine za definiranu čeljust. Mandarine su izvrstan izvor vitamina A i C koji, ne samo da pomažu u borbi protiv akni, već i ubrzavaju obnavljanje kože. Sitne bore i linije postaju mnogo manje vidljive kada unosimo dovoljno vitamina A upravo zbog njegovih anti-age svojstava, dok vitamin C potpomaže proizvodnju kolagena koji kožu održava mekom i utegnutom. 

4. Avokado za meku kožu i sjajne oči. Ono što avokado izdvaja od ostalog voća je to da obiluje omega-9 masnim kiselinama koje obnavljaju oštećenu kožu, umanjuju crvenilo i iritaciju. Mononezasićene masne kiseline hidratiziraju našu kožu, ostavljajući besprijekorno mekan osjećaj, a avokado pomaže i u zaštiti kože od starenja zahvaljujući svojim svojstvima antioksidansa i velikim količinama vitamina E koji kožu štiti od izlaganja suncu, dok već spomenuti vitamin C pospješuje proizvodnju elastina i kolagena. Lutein kojim avokado također obiluje izvrstan je antioksidant koji preventivno djeluje na pojavu očnih oboljenja te potpomaže obnavljanje stanica oka.

5. Crvena paprika za punije usne. Crvena paprika omiljena nam je kao začin, a upravo zahvaljujući svojoj blažoj ili snažnijoj ljutini nježno utrljavanje ove namirnice po usnama učinit će ih punijima, crvenijima i istaknutijima. Samo pazite da ne pretjerate i ne završite s neugodnim osjećajem peckanja.

6. Brokula za gladak vrat. Što se brokula u većoj količini nalazila u vašoj prehrani, to će vaš vrat biti mladolikiji i zategnutiji. Brokula štiti vašu kožu od štetnog UV zračenja i usporava procese starenja kože vitaminima B, C i E, te sprječava pojavu bora i koži daje predivan, zdravi sjaj.

7. Kurkuma za predivan sjaj kože. Anti-upalno djelovanje kurkume i antiseptička svojstva čine kurkumu izvrsnim prirodnim dezinficijensom koji pomaže u obnavljanju oštećene kože. Kurkuma pomaže i u obnovi oštećenih stanica kože te kod nekih drugih kožnih oboljenja poput psorijaze ili opekotina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.