LJEPOTA I MODA

Modne kombinacije koje će skupiti najviše lajkova na Instagramu tokom ove jeseni

Avaz.ba

29.8.2017

Koliko puta ste poželjele da kupite neki odjevni komad samo jer ste ga vidjeli na nekome kome odlično stoji?

Ili možda zato što su ga odjednom nabavile sve Instagram zvijezde pa ga sada želite i vi? Od kada su nastali heštegovi (hashtagovi), poput #OOTD i #WIWT, uveliko su nam olakšali pristup u ormare miliona potpunih stranaca, a Instagram nepresušan izvor modne inspiracije. 

Baš zato smo upravo na Instagramu odlučili da potražimo pet vodećih trendova za nadolazeću jesen, koji su i siguran mamac za lajkove:

Haljina sa zvonastim rukavima

Ove jeseni rukavi su u prvom planu, a zvonasti modeli preplavili su Instagram. Najbolje izgledaju na cvjetnim haljinama, koje su također jedan od hitova jesenskih trendova, i prema Instagramu i prema modnim stručnjacima. Dakle, ovdje se definitivno radi o komadu koji ove jeseni želite u ormaru. 


Ovalne sunčane naočale

To što je kraj ljeta na znači i da morate prestati da nosite sunčane naočale. Stajliš djevojke s Instagrama nose ih tokom cijele godine, a ove sezone najviše lajkova prikupili su selfieji s ovalnim, retro modelima naočala.  

Bluze otvorenih leđa

Pravo je vrijeme za neki ovakav komad, jer je još uvijek dovoljno toplo da pokažete malo kože, ali i dovoljno svježe za dugačke rukave. 

A osim što su kao stvorene za prelazno razdoblje, bluze otvorenih leđa preplavile su društvenu mrežu i nemoguće im je odoljeti.

Puf rukavi

Opet smo na rukavima, a ako želite da ove jeseni ostaviti utisak uspješne, samouvjerene i modno osviještene žene, morate nabaviti jednu bluzu s puf rukavima. I ne zaboravite na hešteg #girlpower.

Cipele s otvorenom petom

Prvo Šanel (Chanel), zatim Dior, a zatim i svi na Instagramu, najavili su i potvrdili povratak štikli s "kitten" potpeticom i otvorenom petom. Srećom, brzo su stigle i povoljne verzije pa ih možemo nositi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.