MODNI KUTAK

METALIK - za one koji se žele istaknuti u masi!

Neovisno o tome birate li zlatnu ili srebrenu, midi, mini ili maksi, srebrena suknja je nepogrješiv izbor za blagdanske zabave, ali i za dnevne prilike

Metalik je veliki hit. Agencije

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

14.10.2018


Metalikzlatna, srebrena, pa čak i roze i ljubičasta, u trendu su već nekoliko godina. Osim za scenske nastupe, slavne dame rado nose metalik i u profinjenijim varijantama, namijenjenim za crvene tepihe, kao što je, naprimjer, zlatna haljina Dakote Džonson (Johnson).

 Plisirane suknje

Posebno su zanimljivi načini na koje se metalik boja kombinira za dnevne izlaske, a kombinacija koju nosi El Mekferson (Elle Macpherson) posebno je ostala u pamćenju modnim sladokuscima. Metaliksrebrene hlače i sivi džemper uz elegantne sandale s tankim kaiševima potpuno su neuobičajena kombinacija, koja se može nositi u svim prilikama, ističu modni znalci.

Brojne trendseterice vole sve svjetlucavo i jedva čekaju hladniju sezonu da se metalik komadi pojave u “high street” buticima. Već neko vrijeme blogerke i poznate trendseterice uspješno spajaju metalik plisirane suknje s gornjim dijelovima trenirki ili prozirnim bodijima, preko kojih nose predimenzionirane kapute.

Za one koji se ove jeseni žele istaknuti u masi, stručnjaci kažu da je metalik trend ono što im treba biti neizostavno u ormaru.

Upravo zbog toga što je popularan svake sezone, metalik trend uvukao se u sve kutke brojnih ormara pa će se ove jeseni nositi na skoro svim odjevnim predmetima. On predstavlja savršen način za podizanje često tmurnih jesenjih kombinacija i idealan je za one koji se žele istaknuti u masi.

Najezda sjaja

Metalik jakna jedan je od komada koji pomaže u tome. Ona ove sezone dolazi u obliku kožne jakne, u obliku one punjene perjem ili, pak, ukrašena šljokicama za dodatni “wow” efekt, koji neće proći nezapaženo.

S druge strane, metalik suknje u modi su već nekoliko sezona. Neovisno o tome birate li zlatnu ili srebrenu, midi, mini ili maksi, srebrena suknja je nepogrešiv izbor za blagdanske zabave, ali i za dnevne prilike, u kojima se može kombinirati s kožnim patikama ili zanimljivim gležnjačama, dodaju modni stručnjaci.

Boje zlata, srebra, bronze i druge metalik nijanse i najjednostavnijoj odjevnoj kombinaciji daju notu luksuza. Za ovu najezdu sjaja kriva je inspiracija osamdesetima, tokom kojih su se metalik nijanse nosile u neumjerenim količinama.

Izbor slavnih dama

Metalik je “celebrity must have” boja, s kojom teško da bilo koja zvijezda može pogriješiti. Upravo je to jedan od razloga zbog kojih se brojne slavne dame odlučuju upravo za ovu boju haljine, s kojom se žele predstaviti na crvenom tepihu. Crveni tepisi iz godine u godinu pamte dojmljiva metalik izdanja, a i proteklih mjeseci mnoge zvijezde odlučile su zablistati srebrenim sjajem. Tejlor Svift (Taylor Swift), Rita Ora i Krisi Tajgen (Chrissy Teigen) samo su neke od zvijezda koje su oduševile široku modnu publiku svojim toaletama u metalik izdanju.




Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.