SAVJETI

Prljave bijele tenisice možete očistiti uz jeftin trik

Arhiv

Avaz.ba

31.3.2019

Bijele tenisice jedne su od onih koje se najbrže unište, a sve zbog osjetljivosti na prljavštinu koju ta boja ne trpi.

Upravo taj problem muči brojne ljubitelje sportske obuće, a žena po imenu Ali Mur (Moore) našla je efikasno i jeftino rješenje uz pomoć kojeg bijele tenisice ponovno mogu izgledati kao nove, a koji je otkrila na MammaMii.

Nakon što se vratila s putovanja, njene tenisice su joj bile toliko prljave da nije znala kako bi ih očistila jer voda i krpica nisu pomagale. U trenutku kada je pomislila da bi ih se trebala riješiti, sjetila se rješenja koje i ne košta puno.

Riječ je o tabletama za čišćenje zubne proteze uz koje vam je potreban i prašak za pranje veša, peškir i malo sunca. Tri tablete rastopila je u toploj vodi, a u dobivenu otopinu je uronila vezice. Potom je starom četkicom za zube umočenom u otopinu izribala prljave tenisice i preko noći ih ostavila uronjene u njoj.

Ujutro je izvadila tenisice iz otopine, stavila ih u perilicu za pranje rublja zajedno s peškirom kako pranjem ne bi proizvodile buku, dodala prašak za pranje i na kraju ih osušila na suncu.

Na taj način spasila je tenisice koje su izgledale kao da su nove, a svoj je trik podijelila javno kako bi pomogla onima koje muči isti problem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.