STIL

Konturiranje kose: Novi trend koji će dominirati u 2022. godini

Tehnika koja će obradovati dame širom svijeta

Najnoviji trend u frizerskom svijetu. Ilustracija

N. Ć.

24.12.2021

Nova godina donosi nam i nove beauty trendove, a sa svakim novim početkom volimo razmišljati i o novim frizurama. Ako ste odlučni u tome da napravite neku promjenu frizure, razmislite o tehnici farbanja „konturiranje kose“ koja već polako postaje popularna u ženskom svijetu.



Nije zahtjevno

Šta tačno predstavlja ova tehnika? Prije svega morate znati da nije zahtjevna a izgleda kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. Pojam konturiranja poznat nam je iz svijeta make-upa i predstavlja način ocrtavanja koji našem licu dodaje dimenziju tako što ističe određene crte lica u kombinaciji šminke koja je malo tamnija odnosno svjetlija od prirodnog tona kože. Princip konturiranja u suštini predstavlja stvaranje efekta sjene i svjetlosti na licu.

No, ovdje pričamo o kosi, i to je najnoviji trend u frizerskom svijetu, za koji se predviđa da će dominirati u 2022. godini. Riječ je zapravo o suptilnijoj verziji tehnike farbanja „money piece“ s modernim zaokretom. Money piece podrazumijeva izradu pramenova strateški oko lica koja može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balayageom.


Svijetli pramenovi

Kod konturiranja kose, umjesto grupiranih pramenova kao kod money piecea, rade se svjetliji pramenovi koji stvaraju suptilniji kontrast, i boji se sva kosa oko lica, uključujući i mladu kosu.

Konturiranje kose je frizura koja će stajati svim ženama, i usput je sjajna tehnika farbanja pramenova za vas koje prevrćete kosu ili je sklanjate s lica, jer nježniji kontrast između boje kose i tona kože podiže i posvjetljuje lice. Najbolja stvar kod konturiranje kose jest to što je frizura vrlo jednostavna za održavanje i ne zahtijeva farbanje pramenova po čitavoj glavi niti česte odlaske vašem frizeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.