INSPIRACIJA MNOGIMA

Pitbul joj je odgrizao usnu, a nakon sedam operacija manekenka pokazala novi osmijeh

Otkako je preživjela napad, Bruklin je postala stalna pacijentica plastičnog hirurga, što je popriličan izazov, kako fizički tako i psihički

Bruklin Kuri. Instagram / Printscreen

M. Z.

2.5.2023

Bruklin Kuri (Brooklinn Khoury), američka influenserica koja je stekla slavu nakon napada psa 2020., dokumentirala je svoj put oporavka na društvenim mrežama.

Značajna podrška

S više od 450.000 pratilaca na Instagramu, Kuri je prikupila značajnu podršku.

Svoju priču dijeli i kroz blogove na YouTube kanalu, motivirajući mnoge da nikada ne odustanu od svojih nada i snova. Život ove žene se promijenio u samo jednom danu, piše 24hr.

- Tako sam blagoslovljen rezultatima - podijelila je profesionalna skateboarderica Bruklin Kuri nedavno na društvenim mrežama rezultate svoje najnovije rekonstruktivne operacije.

Nakon što ju je 2020. napao pitbul, ostala je bez gornje usne i dijela nosa, a 23-godišnjakinja je prošla sedam operacija kako bi rekonstruirala lice.

Cjelodnevne operacije

U nizu fotografija, Kuri je pokazala rezultate svojih zahvata.

- Uglavnom, moj ljekar rekreira moju gornju usnicu u ovoj operaciji kao bi na neki način moja usna izgledala ''estetskije'' - objašnjava Kuri u svom intervjuu, rekavši da njene operacije obično traju cijeli dan.

Prema njenim riječima, ljekar je vrlo oprezan i želi sve učiniti savršeno, a oporavak od posljednje rekonstruktivne operacije mogao bi trajati do šest sedmica.

Kuri je otkrila da neće imati nikakav osjećaj u gornjoj usnici odmah nakon zahvata. Može proći i do četiri mjeseca dok se osjet vrati. Operacije su sada postale dio Bruklininog života.

Otkako je preživjela napad pitbula, Bruklin je postala stalna pacijentica plastičnog hirurga, što se može činiti kao popriličan izazov, kako fizički tako i psihički. Nema posebnih očekivanja za izgled svog lica nakon rekonstruktivnih operacija, uprkos reputaciji njenog ljekara kao perfekcioniste.

- Moja osobna nada, baš kao i svaka operacija koju radim, jeste jednostavno naučiti voljeti ono što vidim - kaže ona, dodajući kako se prije fokusirala samo na takve male stvari koje nisu ni bile važne.

Dijeli rezultate

Prisjeća se kako je imala akne na gornjoj usni baš prije nego što joj se dogodio napad i kako se tada osjećala jako nesigurno zbog toga, prenosi ''Bright Side''.

- A onda 15 minuta kasnije cijela mi je usna nestala - dodaje.

Bruklin nastavlja dijeliti rezultate svog oporavka i inspirira mnoge svojom pozitivnošću.

- Oduvijek sam bila samouvjerena osoba i nikad me nije bilo briga kako izgledam. Iskreno volim sebe i način na koji izgledam, ali društvo ne misli uvijek isto kao ja - kaže djevojka, objašnjavajući da je to razlog zašto je tako otvorena s dijeljenjem svoje priče na društvenim mrežama uprkos svim grubim pogledima i kritičkim komentarima koje dobiva.


Misli da je objavljivanje na društvenim mrežama definitivno pomoglo njenom ozdravljenju.

- Na društvenim mrežama sam vrlo transparentna. Ono što vidite je kakva sam ja zaista - dodaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.