LJETNA KOLEKCIJA

Dua Lipa dizajnira za „Versace“: Pjevačica osvojila Donatelu talentom

„Versace High Summer La Vacanza“ moćni duo će predstaviti uskoro u Kanu

Dula Lipa i Donatela Versače. Printscreen/Instagram

E. Ag.

5.5.2023

Ljetnu žensku kolekciju pod nazivom „Versace High Summer La Vacanza“ moćni duo će predstaviti uskoro u Kanu.

Modna kuća „Versace“ oduvijek svoj rad temelji na saradnji sa slavnim osobama i pop ikonama, što je bilo očito i na nedavno održanoj reviji u Los Anđelesu. A da ovogodišnje saradnje nisu stale samo na gostovanju brojnih slavnih na samoj reviji, potvrđuje novost kojom Donatela Versače (Donatella Versace) predstavlja novu kolekciju, kreativni četveroručni projekt u kojem se kao dizajner pridružila Dua Lipa.

Kolekcija „Versace High Summer La Vacanza“ bit će predstavljena 23. maja u Kanu, a ova nova kolekcija za ljeto 2023. već se na prvu opisuje kao ekskluzivna kolaboracija.

Pjevačica, ujedno i dugogodišnja prijateljica brenda, ističe oduševljenje ovom saradnjom.

- Apsolutno sam oduševljena što sam s Donatelom dizajnirala žensku kolekciju „La Vacanza” za „Versace“. Ona i ja smo stvorile snažnu vezu tokom godina i veoma sam zahvalan na podršci koju sam dobila od nje i tima od samog početka moje karijere. Za nju je bio san da mi pruži čast da zajedno dizajniramo ovu kolekciju i pokažem sve moje ljetne inspiracije – kazala je Dua Lipa.

Glavna kreativna direktorica ove modne kuće Donatela Versače također je izrazila svoje zadovoljstvo ovom saradnjom.

- Uvijek sam bila inspirirana procesom zajedničkog dizajna. Rad s Duom na ovoj kolekciji bio je vrlo uzbudljiv i volim dinamiku među nama. Dua je snažna, neustrašiva i slobodna, a njena kreativna vizija je izuzetna. Ljeto je čarobno doba. Ovaj osjećaj i boje tog doba godine zabilježit ćemo jednom zaista posebnom i intimnom modnom revijom u Kanu – istakla je Versače.

Sinergija Donatele Versače i britanske pop-zvijezde nije novost: dijele brojne saradnje na raznim crvenim tepisima, „Versace“ potpisuje atraktivan look Dua Lipe na dodjeli nagrada Gremi 2022.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.