ASTON VILA

Zanosna plavuša u kopačkama: Ona je najljepša fudbalerka ikad, odrasla na selu, a sad živi svoj san

Fudalerka Aston Vile u centru je pažnje gdje god da se pojavi. Na Instagramu je prati više od 13 miliona ljudi

Ališa Leman. Instagram

M. Z.

26.7.2023

Prelijepa Ališa Leman (Alisha Lehmann, 24) mami uzdahe na Svjetskom prvenstvu za fudbalerke. Po mnogima najljepša fudbalerka na planeti izazvala je veliku pažnju. Reprezentativka Švicarske nije ulazila u igru na meču protiv Norveške, ali su je navijači s nestrpljenjem čekali.

Mnogi od njih spustili su se skoro do samog terena i tražili su fotografiju i autogram za uspomenu. Ališa im je izlazila ususret, pozirala je za slike i dijelila autograme, tako da je svima uljepšala dan. U prvom kolu protiv Filipina ušla je s klupe u igru, a u grupnoj fazi Švicarska igra još s Novim Zelandom. Dovoljan im je bod za prolaz u osminu finala.

Fudalerka Aston Vile je u centru pažnje gdje god da se pojavi. Na Instagramu je prati više od 13 miliona ljudi.

-Odrasla sam u jednom selu u Švicarskoj. Kada god odem kući, tamo me dočeka mnogo životinja, konji, psi, sve je toliko drugačije kod kuće. Igrali smo fudbal na ulici, kada bi naišao automobil, vikali bismo i pomjerali se, bilo je sve tako normalno, sada je drugačije. Takve stvari mi pomažu da ostanem na zemlji - rekla je Ališa za "Skaj Sport".

Prokomentirala je i društvene mreže i ogroman broj pratilaca.

-Nikada mreže nisu bile važne kao sada. Mnogo toga se promijenilo u ženskom fudbalu, sada nas prihvataju, podržavaju, dolaze da nas gledaju. Meni iskreno najviše znači kada mi mama kaže da je ponosna na mene. Igram u Engleskoj, živim svoj san i želim da familija bude ponosna na mene i da svi budemo sretni - poručila je Ališa Leman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.