NJEGA

Zablistajte tokom novogodišnje noći

Započnite pripremu s duplim čišćenjem lica

Kako do postojanog makeupa. Facebook

Dž. R.

30.12.2023

Jedan od problema s kojim se žene susreću je postojanost makeupa tokom novogodišnje noći, odnosno kako osigurati da nam šminka traje cijelu noć. Sve počinje 31. decembra ujutro. Kako bi postigle besprijekoran izgled u posljednjoj noći u godini, potrebno je kvalitetno pripremiti svoju kožu lica.

Masirati lice

Započnite pripremu s duplim čišćenjem lica proizvodima koji odgovaraju vašem tipu kože. Nakon toga, laganim pokretima masirajte lice, jer ćete upravo ovim malim trikom potaknuti cirkulaciju. Pilingom očistite nečistoće s lica te nanesite serume i kremu za hidrataciju kože.

Najbolja podloga za šminkanje je kvalitetan primjer za lice. Još jedan oblik podloge za šminkanje je baza za sjenu za oči. Ona ravna kožu na kapcima i priprema je za nanošenje šminke. Tečni puder nanesite četkicom, na koju ste prethodno nanijeli fiksator za šminku u spreju. Nakon toga ga obavezno izblendajte spužvicom kako bi pokupili višak.

Kompaktni puder

Ne zaboravite dodati kompaktni puder, odnosno puder u kamenu, jer ćete na ovaj način setirati lice. Uvijek birajte dugotrajan ruž za usne koji je najčešće mat. Na kraju, kad budete zadovoljni svojim novogodišnjim makeup lookom, sve dobro fiksirajte fiksatorom za šminku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.