AMBER LUK

"Djevojka zmaj" pokazala kako je izgledala prije tetovaža: Prelijepa, ali izgubljena

Australka je proglašena jednom od "najtetoviranijih žena na svijetu“

Amber Luk. Instagram

N. H.

2.2.2024

Amber Luk (Luke), poznata kao "Djevojka zmaj", podijelila je svoju fotografiju prije nego što je tijelo prekrila s oko 600 tetovaža i kaže da se osjećala "izgubljeno" prije te transformacije.

Australka je proglašena jednom od "najtetoviranijih žena na svijetu“, na modifikacije tijela potrošila je nevjerovatnih 144.000 funti.

Poznata kao „Djevojka zmaj“, podijelila je rijetku fotografiju iz prošlosti na kojoj pozira u donjem vešu pokazujući samo jednu tetovažu.

Mada svi kažu da je bila prelijepa, otkrila je da se osjećala "izgubljeno i isključeno“ prije transformacije.

- Na slici sa lijeve strane – djevojka; u toj fazi osjeća se izgubljeno – osjeća se odvojeno od sebe. Na slici desno – žena; u toj fazi osjeća nemir; iako zrači snagom.

Ove dvije žene su imale izbor. Biti osoba sa lijeve strane i biti jadno neupućena u svoje želje i potrebe u životu i projektovati mržnju na druge, jer je unutrašnji bol previše konfrontirajući da bih mogao da se izdrži. Ili biti žena sa desne strane – neko ko dominira svojim mozgom i emocijama i prihvata harizmatične osobine. Ja sam neko ko preuzima odgovornost - istakla je Amber u potpisu.

Amber je danas istetovirana od glave do pete.

- Oslijepila sam nakon tetoviranja očnih jabučica, ali ne žalim i neću prestati - rekla je.

Također je puna pirsinga, ima „vampirske zube“, a jezik joj je podijeljen na pola da bi "ličio na gušterski“.

U radio intervjuu rekla je da svojim tetovažama „nikome ne nanosi štetu“ i smatra da je „mučno“ kada ljudi komentarišu njen izgled, posebno kada joj se kaže da je „uništila“ sebe tetovažama koji pokrivaju 99 posto njenog tela. Također, rekla je da neće prestati dok ne osjeti da je stvorila svoje "pravo ja“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.