VIDEO

Novi makeup trend inspiriran Monikom Beluči oduševljava žene: Našminkajte se kao slavna glumica

Efekt se upotpunjuje mekanom crnom olovkom oko gornjeg i donjeg kapka

Monika Beluči. Instagram

E. Ag.

29.3.2024

Trend italijanskog makeupa osvaja svijet ljepote, inspiriran neodoljivom Monikom Beluči (Monica Bellucci) kao svojom muzom.

Tamni pramenovi i smeđe oči, naglašene guste obrve koje se uzdižu, zajedno s naglašenim jagodicama koristeći terakota bronzer i nježni tragovi rumenila za sunčani sjaj, čine osnovu novog velikog trenda na TikToku.

Fokus italijanskog makeupa je na očima, koje se ističu kroz slojevitu primjenu dvije mat sjenke - jedne svijetlosmeđe boje golubijeg tona preko cijelog kapka i drugog, tamnijeg čokoladnog tona, apliciranog na središte i pažljivo blendanog duž ivice. Efekt se upotpunjuje mekanom crnom olovkom oko gornjeg i donjeg kapka, precizno obrađenom četkicom da se stvori produljeni efekt senke, dodajući dubinu i dimenziju pogledu.

@madddnot #makeuptutorial #monicabelluccimakeup #italianmakeup #smokeyeye ♬ im yours by isabel larosa sped up - Isabel LaRosa

Zaokružujući izgled očiju mačkastim efektom i nanoseći smeđu maskaru na gornje i donje trepavice, pažnja se zatim premješta na usne, koje se definiraju olovkom u boji kože i ispunjavaju kremastim karminom za prirodni, blistavi finiš.

Italijanski makeup neki smatraju evolucijom makeupa mafijaških dama, drugi ga vide kao razvoj trenda "messy girl" šminke, dok neki vjeruju da je to samo trenutni prolazni stereotip ljepote koji će, kao i mnogi prije njega, vremenom izblijedjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.