ZDRAVA KOSA

Dilema svake žene: Koliko često treba šišati vrhove?

Ispucali vrhovi vizualno nisu lijepi te nam se zbog njih čini da kosa sporo raste

Šišanjem održavate kosu zdravom. Pixabay

Dž. R.

5.4.2024

Često u proljeće želimo osvježiti izgled pa se tada mnoge žene odlučuju na šišanje. I ove godine dominiraju kraće frizure i to je odlično jer su praktične i lagane za održavanje. 

Sprečava lomljenje

Iako možda niste za drastičan rez, to ne znači da bi trebali zaboraviti na frizerski salon. S vremena na vrijeme treba ošišati vrhove, posebno ako su suhi i ispucali. Tada svakako treba rezervirati termin. 

Drugi pokazatelj da je vrijeme za šišanje jest trenutak kad žudiš za kraćom kosom, ali i životnijim vlasima. Redovno šišanje vrhova sprječava lomljenje kose i ispucale vrhove, a treba priznati da ispucali vrhovi vizualno nisu lijepi te da nam se zbog njih čini da kosa sporo raste. Naravno, šišanje treba prilagoditi dužini kose.

Koliko često treba šišati kratku, a koliko dugu kosu?

Stručnjaci za portal Byrdie otkrivaju da kraće (bob) frizure treba šišati svakih tri do sedam sedmica što je i logično želimo li zadržati uglađen izgled. Kosu srednje dužine bit će dovoljno šišati tri do četiri puta godišnje. To vrijedi i u slučaju da vlasi nisu vidno oštećene i ispucale. U slučaju da je kosa ispucala, najbolje bi bilo posjećivati frizera svaka dva mjeseca.

I duga kosa treba redovno šišanje. Time ćete osvježiti slojeve i spriječiti ispucale vrhove. Upravo je duga kosa često osjetljiva, tanka i sklona lomljenju. Žene s valovitom ili kovrdžavom kosom također bi se trebale šišati svakih tri mjeseca.

Zaključno, kosa nam se razlikuje pa učestalost šišanja ovisi o tipu kose, ali i kako je održavate, farbate li je ili ne. Sami ćete najbolje procijeniti kad je vrijeme za šišanje, no i vaš frizer vam može pomoći. Ipak, čini se da se poželjno šišati svakih tri mjeseca jer ćete tako izvući najbolje iz svoje kose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.