OTKRIVENO

Umorni ste, a želite voditi ljubav: Kašika je najbolji izbor

Seksolozi otkrivaju savršenu seksi pozu za one umorne i za one malo lijene

Ilustracija

Avaz.ba

19.9.2018

Seksolozi otkrivaju savršenu seksi pozu za one umorne i za one malo lijene.

"Spooning", ili položaj kašike, nikad ne dobije zasluženu pažnju, a upravo je taj položaj najudobniji i najbolji, ako niste baš u formi, malo ste lijeni ili umorni - ali ipak željni vođenja ljubavi. 

Prema istraživanjima, čak 36 posto žena treba neku vrstu stimulacije klitorisa kako bi postigle orgazam tokom seksa, a ova poza čini klitoris lako dometljivim, što pruža maksimalni užitak. 

Nazad na onaj 'lijeni' dio priče: logistički, vrlo je jednostavno smjestiti se u "kašiku". Oboje samo legnete na stranu, lica vam gledaju u istom smjeru, a partner(ica) u koju će se penetrirati trebala bi biti sprijeda. Osim malenog manevriranja na početku, pogotovo ako postoji razlika u visini, ova pozicija iziskuje vrlo malo energije od oba partnera. Partner koji je više umoran može biti miran, jer 'sav posao' može obaviti bilo ko od partnera.

Međutim "spunanje" može biti i bez seksa, što je također omiljena aktivnost bliskih parova. Kada se zagrlite u položaju kašike, ispušta se oksitocin (nazivaju ga i hormonom maženja), od kojeg se osjećamo bolje i zaljubljenije. A taj je hormon zaslužan i za društveno zbližavanje, tako da ste nakon svake seanse 'kašikanja' malo bliži sa svojim partnerom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.