Isplanirala je ljubavne sastanke po uzoru na poznate filmove, evo kako je ispalo

B92
30.09.2018 16:53

U potrazi za holivudskom romantikom, jedna djevojka riješila je da rekonstruira scene sastanaka iz najpoznatijih filmova i dokaže da li su magični i u realnom životu.

Zabavljanje u realnom svijetu uglavnom podrazumijeva samo nekoliko pića u kafiću, međutim, ako je suditi po filmovima, svako od nas bi trebao biti oboren s nogu jedinstvenošću i originalnošću svakog sastanka.

"Zato sam riješila da preuzmem inicijativu i testiram kako bi poznati prvi sastanci iz filmova zapravo izgledali. Našla sam nekoliko momaka voljnih da učestvuju u ovom eksperimentu i evo kako je svaki od njih ispao," piše ona za britanski "Kosmopoliten". Prenosimo vam njeno iskustvo.

1. Bioskop na otvorenom (Briljantin)

Za svoj prvi sastanak riješila sam da mi uzor bude scena iz ovog kultnog filma. Nažalost, pošto ni on ni ja nemamo Dodge Wayfarer, sjedili smo na rasklopivim stolicama u Kensington parku. Iako sam kasnila 15 minuta, Dom me je strpljivo čekao - dobar znak. Bio je prijatan i vrlo smo lako uspostavili odnos. Plus, bio je duhovit.

Da li je u pitanju prava ljubav?

Iako nismo sjedeli u kul automobilu, baš je bio romantičan doživljaj i definitivno sam osjetila privlačnost. Doduše, iako bih voljela da vidim Doma opet, nisam sigurna da bismo bili nešto više od prijatelja.

2. Večera sa prijateljima (Noting hil)

Da li postoji bolji prvi dejt od onog tokom kojeg, u svega nekoliko sati, vaš potencijalni momak upozna sve vaše prijatelje? Srećom, imam odlične prijatelje koji su pritom vrsni kuhari, tako da sam riješila da pozovem Darena kod njih. Željela sam da kreiram svoju Noting hil scenu kada Hju Grant i Džulija Roberts večeraju kod njegovih drugova. Iako nije filmska zvijezda, Daren je za mene bio savršen od samog početka. Bio je jako ljubazan i fin prema mom društvu, i toliko zanimljiv da smo ostali do ponoći da pričamo. Čak mi je na kraju posalo i poruku da vidi da li sam sigurno stigla kući.

Da li je u pitanju prava ljubav?

Iako smo ostali u kontaktu, odbio je moj poziv na treći sastanak, tako da nisam baš siugrna da želi da se i dalje viđamo.

3. Blesavljenje po Ikea radnji (500 dana leta)

Ovaj sastanak u kojem Džozef Gordon-Levit i Zoi Dešanel šetaju Ikea radnjom, zamišljajući kako bi im izgledala zajednička kuća, bio je vrlo vedar i sladak na filmu. U stvarnom životu nisam mogla ni jednog jedinog muškarca da nagovorim da ide sa mnom u Ikeu! Na kraju sam otišla sa drugaricom i njenim dečkom, nadajući se da ću upoznati nekoga na odjeljenju za posteljinu. Naravno, nisam nikoga srela, jer gdje god da sam se okrenula, bili su ili muškarci sa partnericma ili sa djecom.

Da li je u pitanju prava ljubav?

Kad bolje razmislim, odlazak u ovu radnju subotom popodne stvarno nije bila jedna od mojih boljih ideja. Uostalom, da li singl muškarci uopće idu u Ikeu?

4. Čas kuhanja (Ljubavni terapeut)

Moram nešto da priznam - upoznala sam Džejmsa ranije tokom godine, na odmoru, i odmah mi se svidio. Zapravo, iskoristila sam pisanje ovog članka kao izgovor da mu se obratim i pozovem ga na sastanak. Hvala Bogu pa je pristao! Odmah sam nam uplatila čas pripremanja hrane, po uzoru na poznatu romantičnu komediju u kojoj Vil Smit glumi Hiča, ljubavnog terapeuta. Prije pravljenja pizze, ispijali smo polako Apperol Spritz. Džejms je, potom, bio toliko dobar u pripremi da mu je glavni kuhar bacio kosku.

Da li je u pitanju prava ljubav?

Razgovor je glatko tekao, fizički kontakt je bio čest i njegova ambicija i samopuzdanje su me osvojili. Pozvala sam ga na drugi sastanak poslije nekoliko dana. Ostavio me je samo sa odgovorom seen. Brutalno.

Konačna presuda

Pa, da li je to što sam imitirala poznate holivudske scene pomoglo mom ljubavnom životu? Činjenica da smo imali neku aktivnost na koju smo mogli da se koncentrišemo je smanjila pritisak oko razgovora. A i osjećala sam se prilično smjelo, jer sam makar na kratko ušla u cipele Eve Mendes (Ljubavni terapeut) i Džulije Roberts (Noting hil). A, što se ljubavi tiče, nisam je pronašla ovaj put, ali moj inbox ostaje otvoren...

NA VRH