POKUŠAJTE

Ne sviđaju vam se prijatelji vašeg partnera, evo kako da to prevaziđete

Ako uspijete da sagledate stvari iz objektivnije perspektive, to bi vam moglo pomoći da ublažite svoju nesklonost prema njima

Pokušajte da se uključite u razgovor s njima. Glam

Z. K.

22.9.2023

Ponekad vam možda djeluje nemoguće da se složite sa prijateljima vašeg partnera i to je sasvim u redu. Ali ako se nađete u situaciji u kojoj se ne slažete s tim ljudima, vjerovatno ćete željeti da znate šta da radite u vezi s tim. Prvi korak je da pokušate da vidite stvari iz njihove perspektive.

Moguće je da jednostavno pogrešno razumijete partnerove prijatelje ili da ih vidite u negativnom svjetlu jer se osjećate nesigurno u vezi sa svojom vezom. Ako uspijete da sagledate stvari iz objektivnije perspektive, to bi vam moglo pomoći da ublažite svoju nesklonost prema njima.

Razgovarajte sa vašim partnerom

Ovo je važan korak jer vaš partner mora da bude svjestan problema koji imate.

Možda čak i ne shvataju da su njihovi prijatelji problem za vas. Kada saznaju, mogu biti svjesniji situacije i pokušati da vam pomognu da se osjećate ugodnije.

Upoznajte ih bolje

Ovo može biti nezgodno, ali vrijedi pokušati. Pokušajte da se uključite u razgovor s njima i da upoznate njihova interesiranje. Možda nećete na kraju biti najbolji prijatelji, ali ćete barem bolje razumjeti ko su oni. Ako nađete zajednički jezik s njegovim prijateljima, to će znatno olakšati situaciju.

Možda imate isti ukus za muziku ili filmove. Ili možda dijelite hobi. Šta god da je, pokušajte da se povežete s njegovim prijateljima na nekom nivou kako to ne bi bila samo neprijatna asocijacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.