KNJIGA O PRVIM DAMAMA

Tajna dugog braka Džoa Bajdena i njegove supruge je, kažu, dobra akcija u krevetu

Dio o seksu čini tek nekoliko odlomaka u knjizi od 276 stranica, no već je potaknuo medije da ga izvuku na naslovnice

Džo i Džil Bajden. AP

D. R.

26.2.2024

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) svojim je saradnicima u šali kazao da je ključ dugog i sretnog braka dobar seks, o čemu se, među ostalim, govori u novoj knjizi o američkim prvim damama.

"Američka žena - Transformacija moderne prve dame, od Hillary Clinton do Jill Biden" knjiga je autorice Kejti Rođers (Katie Rogers), dopisnice "New York Timesa" iz Bijele kuće, koja izlazi ove sedmice. 

276 stranica

Dio o seksu čini tek nekoliko odlomaka u knjizi od 276 stranica, no već je potaknuo medije da ga izvuku na naslovnice.

Rođers piše da se Bajden odlučio ne kandidirati za predsjednika 2004. godine, a odluku je saopćio saradnicima nakon što je Džil Bajden (Jill Biden) ušla u prostoriju u kratkom topu i s porukom "NE" nažvrljanom na trbuhu.

"Radije bih vodio ljubav..."

Bajden, danas 81-godišnjak, tada je grupi pristaša rekao da ga ne zanima previše kandidiranje za predsjednika države. "Radije bih ostao kod kuće i vodio ljubav sa svojom ženom dok mi djeca spavaju", kazao je.

Njegov portparol na šefov je komentar samo slegnuo ramenima, otkrivši da je tadašnji senator Bajden "iskreno i potpuno zaljubljen u svoju suprugu", piše Rođers u svojoj knjizi.

U knjizi se govori i o patnji kroz koju je prolazio aktuelni američki predsjednik kad su njegova prva supruga Neilia i kćerka Naomi 1972. poginule u saobraćajnoj nesreći. S  Džil se vjenčao 1977. godine, no Rođers piše da ju je morao zaprositi pet puta prije nego što je pristala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.