ZANIMLJIVI REZULTATI

Pokazala istraživanja: Ovi parovi najčešće varaju

Manja obaveza prema vezi umanjuje želju da osoba bude vjerna partneru te u velikom broju slučajeva vjernost nije održiva

Ko najviše vara partnera. Facebook

E. Ć.

1.3.2024

Studija provedena na Sveučilištu u Oregonu ispitivala je dobnu grupu parova od 18 do 25 godina, od kojih je čak 40 posto izjavilo da monogamija nije za njih, prenosi "Psychology Today".

Zanimljivo je i da grupa parova koja je dogovorila monogamnu vezu priznaje, i to čak 30 posto njih, da su prekršili taj dogovor održavajući seksualne kontakte partneru iza leđa.

Istraživanje je pokazalo da su vjenčani parovi i oni s djecom skloniji monogamnom odnosu. Znanstvenici tvrde da je obaveza jedini uslov koji na neki način može jamčiti vjernost u vezi te umanjiti šanse za izlete iza partnerovih leđa. 

Manja obaveza prema vezi umanjuje želju da osoba bude vjerna partneru te u velikom broju slučajeva vjernost nije održiva.

Isto tako, na odluku prevariti partnera ili ne velikim djelom utječe i način kako ta osoba gleda na vezu s partnerom. Ukoliko vezu smatra trajnom, smanjuju se šanse da će treća osoba imati šanse umiješati se u vezu.

Inače, prema anketi stranice za upoznavanje oženjenih ljudi "IllicitEncounters.com" je proučila više od deset hiljada profila i otkrila osobine onih koji najčešće varaju.

Rezultati su pokazali da će muškarci vjerojatno varati zbog požude, arogancije i svog ega, što znači da će najčešće varati visoki, imućni, pametni muškarci koji misle da imaju sve ili da mogu imati sve. Žele imati afere s koliko god žena je to moguće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.