U SUSJEDSTVU

Zavirite u bajkoviti dvorac koji je inspiriran Lego kockicama

Izgrađen je prije dvadesetak godina, a svojom arhitekturom nimalo ne podsjeća na povijesne zagorske dvorce

dvorac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

3.2.2023

Hrvatsko zagorje poznato je po predivnoj prirodi, tradiciji, gastronomiji, ali i brojnim bajkovitim dvorcima. Većina njih povijesnog je značaja, međutim, jedan se posebno ističe svojim savremenim stilom gradnje. Dvorac Empirej izgrađen je prije dvadesetak godina, a svojom arhitekturom nimalo ne podsjeća na povijesne zagorske dvorce.

Zanimljiva priča o nastanku

Smješten na području Krapinskih Toplica, na brdu iznad sela Jurjevec, ovaj bajkovit dvorac svojom vizurom podsjeća na "Neuschwanstein", koji je poslužio kao inspiracija i za slavni dvorac u Diznilendu.

Zanimljiva priča stoji iza cijelog ovog projekta. Vlasnik Mijo Habulinec na ideju je došao tako što je kćerkama poklonio Lego kockice, a one su od njih sagradile svoj savršen dvorac. Ta je maketa kasnije poslužila kao inspiracija za gradnju ovog bajkovitog mjesta za vjenčanje.

Bajkovito mjesto za vjenčanje

Okružen predivnom prirodom, šumom i ribnjacima, ovaj je dvorac stvoren za proslavu ljubavi. Vrlo prostran, sastoji se od desetak soba, šest prostora i dva vinska podruma. Tragate li za nezaboravnim pogledom – popnite se na kulu s koje se pruža predivan pogled na okolinu. Kako bi unijeli dašak tradicije, opremljen je vintage namještajem, stoga ćete se ovdje zaista osjećati kao da ste u pravoj bajci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.