IPAK JE UHAPŠEN

Muškarac izveo pljačku na nezamisliv način: Pogledajte kako je provalio u trgovački centar

Tip je odradio pljačku kakva se ne viđa niti u filmovima

Glumio lutku. Varšavska policija

M. Z.

20.10.2023

Jedan 22-godišnjak iz Poljske, čiji identitet nije otkriven, pokazao se kao izuzetno maštovit lopov. Kako bi ostao u trgovačkom centru nakon što je zatvoren, držao je torbu u ruci, stao ispred jedne trgovine i pretvarao se da je lutka.

Neobičan trik

Ovaj neobičan trik nije izazvao sumnju ni kod koga, pa su detalji još nejasni. Međutim, policija u Varšavi je objavila da je mladić ukrao nakit, a zatim se sljedećeg dana vratio s istim trikom. Ovaj put je išao korak dalje - jeo je hranu, zatim se presvukao u novo odijelo i ponovo se vratio u istu pljačkanu trgovinu kako bi pojeo još jedan obrok.

No, njegova sreća nije trajala dugo. Radnici osiguranja primijetili su šta radi i pozvali policiju. Prema izvještajima lokalnih medija, lopov je već bio poznat policiji zbog prijašnjih krađa i provala. Ranije je opljačkao još jednu galeriju, gdje je nakon zatvaranja iz nekoliko blagajni ukrao novac.

Pritvor od 3 mjeseca

Policija je proslijedila informacije o ovom mladiću odjelu za suzbijanje imovinskog kriminala, a okružni tužilac je naredio njegovo hapšenje i privremeno zatvaranje na tri mjeseca. Za ova djela je predviđena kazna zatvora do 10 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.