EVO ŠTA ĆE ''NESTATI''

Sjećate li se Dejvida Koperfilda: Slavni iluzionista najavio najveći projekt dosad

Koperfild je objavio kako će učiniti da Mjesec nestane

Dejvid Koperfild će učiniti da nestane Mjesec. X

M. Z.

31.10.2023

Slavni mađioničar Dejvid Koperfild (David Copperfield) najavio je kako će u februaru sljedeće godine izvesti svoju najveću iluziju u svojoj bogatoj karijeri. Koperfild je objavio kako će učiniti da Mjesec nestane, a svoj je projekt najavio videom koji je objavio na X-u.

- U februaru, nakon 30 godina karijere, izvest ću svoju najveću iluziju dosad - dodao je u novoj objavi.

Koperfild je u intervjuu za američki ''Today'' otkrio kako već dugo radi na projektu koji ima i humanitarnu svrhu.

-Trebalo je 30 godina rada, to je doslovno 30 godina naših života da ga razvijemo. Postoji više metoda kako to učiniti uspješnim, a ja sarađujem sa ''Save the Children'', nevjerovatnom organizacijom, kako bih svijetu pokazao razliku koju jedna osoba može učiniti - rekao je.

-Ako jedna osoba može učiniti da Mjesec nestane s neba, zamislite kako zajedno možemo učiniti da siromaštvo, glad i opasnost nestanu za našu djecu na Zemlji - dodao je.

"Ako vidite nešto čudno na nebu..."

Dobro je poznato da mađioničar nikada ne otkriva svoje tajne, no Koperfild je otkrio da su njegove probe za ovaj nevjerovatan događaj uspješne:

-Dobro im ide. Zapravo, testirao sam ih posljednjih nekoliko mjeseci i ljudi su prijavili da su vidjeli čudne stvari na nebu noću, širom zemlje. Dakle, ako neko u kući vidi nešto čudno na nebu, molim vas da me obavijestite tako što ćete me označiti na Instagramu, Twitteru ili Facebooku.

Ako i sami želite vidjeti iluziju nestanka Mjeseca u stvarnom vremenu, Koperfild uvjerava kako ćete imati priliku za to.

-Imat ćemo takmičenje za ljude koji će zapravo osvojiti priliku vidjeti kako Mjesec nestaje uživo i lično, a otkrit ćemo više o tome tokom sljedećih nekoliko mjeseci na mojim društvenim mrežama.

Podsjetimo, legendarni iluzionista proslavio se 80-ih godina brojnim iluzijama koje su zbunjivale gledaoce širom svijeta. Stvorio je iluziju nestanka Kipa slobode (1983.), levitacije iznad Grand Kanjona (1984.), prolaska kroz Kineski zid (1986.), bijega iz Alkatraza (1987.) te leta pozornicom u trajanju od nekoliko minuta (1992.), piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.