POZNATI GLUMAC

Posljednje mjesto boravka Metjua Perija bilo je na obali Pacifika: Slavni glumac često mijenjao adrese

Peri je, između ostalog, posjedovao raskošan penthaus u Los Anđelesu od 9.300 kvadratnih metara, koji je kupio 2017. za 20 miliona dolara

Metjuova vila na Pacifiku. Instagram

M. Z.

7.11.2023

U momentu kada se filmski fanovi širom svijeta opraštaju od velike američke zvijezde Metjua Perija (Matthew Perry), njegovi najbliži, upućeniji u njegov život, otkrivaju da se Peri borio s dubokim osjećajem usamljenosti u godinama koje su prethodile njegovoj smrti.

Niz nekretnina

Peri, koji je preminuo u 54. godini, imao je niz nekretnina, a nerijetko je mijenjao prostrane vile za skromnije kuće, i to baš u momentima kada je imao lošije životne epizode, tragajući za ljubavlju.

U ljeto 2020., usred pandemije COVID-19, Peri se u Los Anđelesu uselio u udobnu vikendicu od oko 280 kvadrata, vrijednu 6 miliona dolara. Preseljenje u manju nekretninu bilo je velika promjena u odnosu na njegovo prethodno boravište u Malibuu, gdje je imao prostrano imanje od nekih 500 kvadrata, na obali okeana.

Vila u Malibuu je na kraju prodata za 13,1 milion dolara, prije tri godine.

Peri je također posjedovao raskošan penthaus u Los Anđelesu od 860 kvadratnih metara, koji je kupio 2017. za 20 miliona dolara, da bi ga prodao 2021. za 21,6 miliona dolara. Ove godine, penthaus je našao novog vlasnika za 21 milion dolara, a riječe je o – Rijani (Rihanna).

Instagram

Perijevo posljednje mjesto boravka, smješteno u okrugu Pacific Palisades, bio je pravi pravcati dragulj, koji je nedavno renoviran u stilu ranča iz srednjeg vijeka, a sastoji se od četiri spavaće sobe, s prozorima od poda do plafona koji gledaju na obalu Pacifika i otok Katalina.

Unutrašnjost kuće ima hrastove podove, predivnu sobu koja obuhvata dnevni boravak i trpezariju, i kuhinju sa posebnim detaljem - stalkom za vino.

Posljednje godine života

Perijeve posljednje godine života bile su obilježene dubokom transformacijom, te je samo godinu prije svoje prerane smrti, iskreno priznao da je čeznuo za pravom ljubavlju, kao i mogućnošću da postane otac. Uprkos romansama s velikim zvijezdama, kao što su Džulija Roberts (Julia) i Lizi Kaplan, Peri se često nalazio u situaciji da prekida veze, "progonjen iracionalnim strahom", pišu mediji.

Njegova borba sa zavisnošću od droge i alkohola dodatno je zakomplicirala njegov ljubavni život, rezultirajući time da prolazi kroz 15 rehabilitacija. Tek kada se činilo da je problem riješen, u maju 2021., Peri je rekao da je pobijedio strah od ljubavi, piše Telegraf.

- Ne vodi me strah kojim sam nekada vođen, tako da je sve nekako drugačije. Osjećam se samopouzdanije i više se ne plašim ljubavi, pa sada bolje pazim na to s kojom djevojkom imam sljedeći dejt - izjavio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.