OTAC IH PRODAO

Blizanke razdvojene pri rođenju ponovo su se ujedinile nakon 19 godina zahvaljujući videu na TikToku

U novembru 2021. Ano Sartania, 21-godišnja stanovnica Džordžije, primila je TikTok video od prijatelja koji je prikazivao ženu s plavom kosom

Ano Sortania. Instagram

M. Z.

1.12.2023

Davno izgubljene blizanke koje su razdvojene pri rođenju ponovo su se ujedinile gotovo dva desetljeća kasnije, zahvaljujući malo vjerovatnom izvoru — TikToku. Možda jednako šokantno, priča o njihovom početnom razdvajanju uključuje čak i lanac posvajanja na crnom tržištu, prenosi New York Post.

Prijatelj uočio sličnost

U novembru 2021. Ano Sartania, 21-godišnja stanovnica Džordžije, primila je TikTok video od prijatelja koji je prikazivao ženu s plavom kosom koja joj je šokantno nalikovala. Prijatelj se pitao zašto je Sartania obojila kosu u plavo - na što je zaprepaštena djevojka naglasila da to nije ona. U nadi da će dobiti neke informacije o svojoj misterioznoj dvojnici, Sartania je objavila video na Facebook grupi.

Naravno, njene molitve su uslišane nakon što je prijatelj misteriozne žene - blizanke koja je kasnije identificirana kao Tako Kvitija (Khvitia) - primijetio objavu i poslao Sartaniji kontakt podatke. Sestre su konačno stupile u kontakt putem telefona - i tada je Sartania saznala iznenađujuću istinu da je njena dvojnica zapravo njena davno izgubljena sestra blizanka.

Otuđene sestre ponovo su se susrele prije dvije godine na mostu Rustaveli u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju.

@sartaniaanoo

Dumb and dumber

♬ Friesenjung - Joost & Ski Aggu

- Svako ljudsko biće ima svoj vlastiti miris - rekla je Sartania dok je razmišljala o njihovom ponovnom povezivanju.

- Kad sam je zagrlila, osjetila sam osjećaj bliskosti. Zatim glas, kao da ste već znali kakav ona glas ima.

Ponovno okupljanje označilo je vrhunac duge i bizarne sage koja je započela prije 19 godina, 20. juna 2002., kada je njihova majka Aza Šoni (Shoni) rodila blizanke u malom selu. Nažalost, zbog nerazjašnjenih porođajnih komplikacija, majka je pala u komu. U međuvremenu, njen suprug Goča Gaharija (Gocha Gakharia), s kojim je već imala troje djece, dugo je bio uvjeren da blizanci nisu njegovi i odlučio je ilegalno prodati Ano i Tako porodicama koje žive u različitim dijelovima Gruzije.

Obje trenirale ples

Kao rezultat toga, Ano je otišla živjeti u Tbilisi, dok je Tako otišla 400 km dalje u Zugdidiju, grad u zapadnoj Gruziji — oboje su odrasle nesvjesne postojanja druge. Uprkos tome, Gruzijke su imale sličan odgoj, a obje su se rano uključile u ples.

Zapravo, u dobi od 11 godina obje su se sestre takmičile u plesu u gradu Tako, gdje su neki članovi publike primijetili jezivu sličnost, ali niko nije spojio dva i dva. Njihovi su životi nastavili svojim različitim putevima - sve do njihovog radosnog ponovnog susreta desetak godina kasnije.

Uprkos njihovom fizičkom razdvajanju, Ano kaže da je često imala čudne vizije, za koje, retrospektivno, vjeruje da su bile telekinetička veza s njenom davno izgubljenom blizankom.

- Uvijek sam imala osjećaj da me neko prati gdje god sam išla. Svaki dan sam imala isti san djevojčice, odjevene u crno, koja mi je postavljala pitanja o mojoj dnevnoj rutini - rekla je.

Snimaju film

Danas su sestre nerazdvojne i često putuju zajedno i rade druge aktivnosti dok nose iste odjevne kombinacije. U nedavnom postu na Instagramu njih dvije se moglo vidjeti u istim motociklističkim jaknama tokom putovanja u Njemačku, gdje im živi biološka majka. Tamo su otputovale kako bi snimile film o svom životu, piše Večernji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.