VIDEO

U ovoj zgradi živi više od 20.000 ljudi, pogledajte koliko košta najam stana

Stambena zgrada Regent International u Hangdžouu u Kini poznata je po broju stanara koji se mogu uporediti s jednim čitavim gradom

Impresivna zgrada visoka je 206 metara. YouTube

M. Z.

7.2.2024

Smješten u Kianjiang centru u poslovnom okrugu Hangdžoua, Regent International u obliku slova S je prvobitno dizajniran kao luksuzni hotel, ali je kasnije pretvoren u kolosalnu stambenu zgradu, sa sobama pretvorenim u hiljade vrhunskih rezidencijalnih stanova.

Impresivna zgrada je visoka 206 metara i ima od 36 do 39 katova, ovisno o tome na kojoj se strani nalazite, i kao svaka samostalna zajednica, ima niz pogodnosti, poput ogromnog restorana za desetine hiljada stanovnika, kao i bazene, brijačnice, salone za nokte, supermarkete srednje veličine i internet kafiće. U zgradi možete pronaći sve što vam je potrebno, tako da gotovo da ne morate izlazite van.

Dizajnirana od Alisija Lu (Alicia Loo), glavnog dizajnera drugog hotela sa sedam zvjezdica na svijetu, hotela Singapore Sands, zgrada Regent International je svečano otvorena 2013. godine i brzo je postala jedna od najpopularnijih zgrada u Hangdžouu. Većina njegovih stanovnika su mladi koji su nedavno završili fakultet ili su pred diplomiranjem.

Prema članku kineske novinske agencije Sina, manji stanovi bez prozora obično se iznajmljuju za oko 200 eura mjesečno, dok se veće jedinice s balkonima mogu iznajmiti za 500 eura mjesečno ili više.

Nudi više od 260.000 kvadratnih metara prostora, stambena zgrada Regent International u Hangdžouu jedna je od najvećih te vrste u Kini. Broj stanovnika je predmet debate na kineskim društvenim mrežama, ali, sudeći po broju soba, procjenjuje se da u zgradi živi između 11.000 i 22.000 ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.