PREMA TRIPADVISORU

Hrvatski grad među najboljim destinacijama za medeni mjesec

Objavljena lista 25 najboljih mjesta u svijetu za medeni mjesec u 2024. godini

Dubrovnik na 16. mjestu. Instagram

E. Ag.

18.2.2024

Tripadvisor je najveća svjetska online platforma za putovanja. Osnovni cilj ovog servisa je da pomogne putnicima kako da organiziraju svoja putovanja, od rezervacije do samog odlaska na put. U posljednjoj reportaži je objavljena lista najboljih destinacija za tek vjenčane parove i njihovo prvo zajedničko putovanje.

Tripadvisor je objavio listu 25 najboljih mjesta u svijetu za medeni mjesec u 2024. godini. Rangiranje se baziralo na recenzijama putnika u posljednjoj godini, a na listi su se našla i dva grada iz regiona, Dubrovnik i Venecija, piše B92.

Na prvom mjestu se našao otok Bali koji je svima prva asocijacija za raj na zemlji. Njegov bijeli pijesak i smaragdno more ga stavljaju daleko ispred svih ostalih. Na drugom se našao Hoi An, gradić na obali Vijetnama, a na trećem mjestu Maldivi.

Venecija se našla na 10., a Dubrovnik na 16. mjestu. Interesantno je da se na prvih nekoliko mjesta nalaze destinacije na moru, dok su gradovi među posljednjih dvadeset, u pitanju su Budimpešta ili Prag, na 19. odnosno 20. mjestu.

Lista 10 najboljih destinacija za medeni mjesec izgleda ovako:

1. Bali

2. Hoi An

3. Maldivi

4. Dominikanska Republika

5. Mauricijus

6. Kao Lak

7. Jamajka

8. Santorini

9. Zanzibar

10. Venecija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.