PUTOVANJA

Ovo proljeće zaputite se u neku od ovih hit destinacija

Dobra strana putovanja u ovom periodu godine krije se u činjenici da su brojni lokaliteti sa liste sada na okosnici sezone, što znači manje gužve

Majorka. Facebook

Dž. R.

29.3.2024

Proljeće je konačno stiglo. Kako se zelenilo probija ispod ostataka snijega u nekim dijelovima svijeta, a temperature postaju sve prijatnije, nema ničega čemu se više radujemo od sunca. 

Manje gužve

Dobra strana putovanja u ovom periodu godine krije se u činjenici da su brojni lokaliteti sa liste sada na okosnici sezone, što u prevodu znači manje gužve. Ipak, i to pravilo ima svoje izuzetke, jer naprimjer Japan ima najveći broj turista tokom marta i aprila zbog cvjetanja trešnje. Sa druge strane, zamislite sebe kako lutate vijugavim ulicama Santorinija, a da pritom ne morate da se gurate sa drugim turistima? Uživancija.

Od idiličnih ostrva, do nešto više nekonvencijalnih opcija, u galeriji otkrijte mjesta koja možete posjetiti ovog proljeća, koji god da ste tip putnika.

Butan

Kako je putovanje do udaljenih dijelova planete postalo daleko lakše u današnje vreme, postoji samo nekoliko mjesta koja su netaknuta poput kraljevine Butan. 

Posjeta ovoj izolovanoj zemlji, koja je otvorila svoja vrata za turiste 1974. i koja kao prioritet ima sreću svojih stanovnika, slična je povratku nazad u prošlost. Pored toga, sa otvaranjem dugoočekivanog Six Senses odmarališta, sada imaju i luksuznu opciju za odsjedanje.

Grčka

Ako ste ikada posjetili Grčku tokom ljeta, onda znate kolika vas gužva u tom periodu očekuje, zbog čega je proljeće najbolje vrijeme za posjetu magičnoj mediteranskoj destinaciji. 

Od sredine maja do ranog juna, vrijeme je blago, pa turista još uvijek nema u velikom broju ni na Mikonosu ili Santoriniju, a voda je obično taman dovoljno topla za kupanje.

Portoriko

Nakon razarajućeg uragana koji ih je opustošio prije nekoliko godina, Portoriko se vraća na scenu, zbog čega je definitivno vrijedan posjete. 

Stari San Huan je živahan i šarmantan kao i uvijek do sada, dok je kulinarska scena dobila neki sasvim novi nivo. Luksuzni hoteli već sada spremno dočekuju svoje goste, nudeći im sve što požele.

Namibija

Sada, kada je kišna sezona gotova, bujni pejzaži Namibije dobijaju sve boje koje vam mogu pasti na pamet tokom aprila i maja. 

Dok ste u Namibiji, možete ići na safari avanture i vidjeti nosoroge između ostalog. Osim toga, plaže kakve vam nudi Namibija, nećete vidjeti nigdje drugo u svijetu.

Santa Barbara

Još jedna destinacija kojoj je potrebna podrška nakon katastrofe, jer je veliki dio Kalifornije razoren serijom požara, jeste Santa Barbara. 

Ovaj grad, koji je kombinacija starog holivudskog glamura i španske arhitekture, vraća se u život i mami nas svojim plažama.

Bolivija

Da li ste ikada vidjeli kako izgleda Salar de Uyuni u Boliviji? U pitanju je polje soli, koje zauzima ogromnu površinu i mami avanturiste iz čitavog svijeta. 

U aprilu možete videti mokra i suha slana polja, koja ćete sigurno željeti da fotografišete.

Detroit

Tokom posljednjih nekoliko godina, Detroit je okrenuo novi list. Nekada je bio industrijska košnica i centar automobilskog svijeta, da bi 2013. bio najveći američki grad koji je proglasio bankrot. 

Ipak, od tada, ovaj grad se okrenuo svom oporavku, pa može mnogo toga da vam ponudi, uz dosta nove energije i interesantnih stvari koje treba vidjeti.

Majorka

Kao najveće špansko balearsko ostrvo, Majorka ima daleko opušteniju atmosferu od Ibice, sa podjednako privlačnim plažama i mnogo više kulture. 

Prijestolnica Majorke, Palma, začarat će vas svojim luksuznim buticima, gotskom arhitekturom i butik posjedima, prenosi Lux Life.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.