DAO NEKOLIKO SAVJETA

Stjuard objasnio zašto na letu nikad ne biste trebali nositi kratke hlače: ''Ovo je užasno...''

Na svojim društvenim mrežama često putnicima otkriva na šta trebaju pripaziti i šta izbjegavati na letu

Stjuard upozorio na brojne opasnosti. TikTok

M. Z.

7.4.2024

Stjuard Tomi Kimato (Tommy Cimato) je na TikToku otkrio pet stvari koje nikad ne bismo trebali činiti u avionu. Pratioce je šokiralo to što je napomenuo da izbjegavaju nositi kratke hlače, jer s dolaskom toplog vremena, one su omiljeni odjevni predmet.


@tommycimato #greenscreen #fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #flights ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

- Nemojte nositi kratke hlače, ozbiljno. Golom kožom dotičete površine prepune bakterija koje se ne čiste - rekao je Tomi, pa sličan savjet dao i za one koji vole nasloniti glavu i spavati na prozorskom staklu.

- Nemojte dirati dugme za puštanje vode u toaletu golim rukama. Ljudi nemaju higijenske navike i to može biti jako prljavo. Uzmite komad WC papira i preko njega pustite vodu.

Uz savjete za borbu protiv mikroba, Tomi kaže da ne zaboravite uz sebe imati barem pola litra vode dok ste na letu, jer je hidratacija jako važna.

- Također, ako vam nije dobro, povraća vam se ili nešto slično, nemojte se ustručavati pozvati osoblje. Mi smo tamo kako bi vam pomogli i olakšali let - zaključio je stjuard.

- Ne čistite li vi avione nakon svakog leta? Ovo je užasno čuti - upitao je jedan od pratilaca, na šta mu je Tomi odgovorio da čiste, no u slučaju da nekome promakne neka od površina, da putnici budu oprezni, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.