RECEPTI

Gurmani će uživati: Najukusnija piletina s fetom i špinatom

Ukusan i brz obrok

Pileći file na drugačiji način. Printscreen

E. Ag.

18.4.2023

Uz nekoliko jednostavnih koraka i sastojaka kao što su pileći file, listovi špinata ili zelja, feta-sir, maslinovo ulje, ovaj recept će postati vaš omiljeni.

Sastojci:

- 4 pileća filea s kožicom

- 85 g listova špinata (ili zelja)

- 85 g feta-sira

- 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite kožicu, po sredini, od mesa. Ubacite listove špinata između kožice i mesa. Izdrobite feta-sir, pa ga ubacite preko špinata. Kožicu posolite i pobiberite po ukusu. Ugrijte ulje u tavi s poklopcem. Ubacite file, prvo sa stranom na kojoj je kožica nadolje, i pecite nekoliko minuta na srednjoj vatri, dok kožica ne postane smeđa. Zatim okrenite file i pecite i s druge strane nekoliko minuta. Sipajte 6 kašika vode, poklopite i ostavite 15-20 minuta na srednjoj vatri, da se meso potpuno ispeče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.