UKUSNO I FINO

Slana štrudla s gotovim korama kojoj niko neće moći odoljeti

Štrudlama je teško odoljeti, bile one nadjevene slatkim ili slanim nadjevima

Štrudla. Facebook

M. Z.

27.9.2023

Štrudlama je teško odoljeti, bile one nadjevene slatkim ili slanim nadjevima. U nastavku možete pročitati recept za slasnu štrudlu punjenu brokulom i mozzarellom koja je prikladna za vegetarijance i savršen je način za klincima „uvaliti“ malo povrća u jednom sasvim drugačijem obliku.

Sastojci

Paket kora za savijače

Glavica brokule

Glavica luka

200 g ribane mozzarelle

1 veće jaje

100 ml ulja + 200 ml kisele vode

Sjemenke po želji

So, biber, češnjak u prahu

Priprema

Skuhajte brokulu u slanoj vodi, ohladite je i narežite nasitno. I luk narežite na sitne kockice ili ga naribajte.

Povrću dodajte naribani sir i jaje pa sve pomiješajte u kompaktnu smjesu i začinite.

Pripremite preljev tako što ćete pomiješati ulje i kiselu vodu te dodati prstohvat soli.

Složite štrudlu. Raširite jednu koru i premažite je preljevom od ulja i kisele pa na nju zalijepite drugu koru. Stavite nadjev uz rub kore pa ponovite postupak. Jednu štrudlu zarolajte kada ste potrošili četiri kore.

Nastavite postupak sve dok ne potrošite sve kore.

Pleh obložite papirom za pečenje pa posložite štrudle. Prelijte ostatkom mješavine ulja i kisele vode, posipajte sjemenkama i pecite oko 30 minuta zagrijanoj za 200 stepeni, piše Dnevnik.hr.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.