OBRADUJTE NEPCA

Recept za neodoljivu piletinu sa špinatom i sirom

Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima

Ukusno i fino. Fitness.com

M. Z.

4.1.2024

Piletina punjena ricottom ili kremastim sirom i špinatom brzo je i slasno jelo koje se priprema bez kompliciranih sastojaka.

Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima, a kombinacija sira i špinata je pun pogodak, prenosi Pun kufer.

Sastojci

150 grama špinata

150 grama sira ricotta (ili krem sira)

1 kašika vrhnja

2 pileća prsa

20 grama mozzarelle

20 grama parmezana

2 češnja češnjaka

1 prstohvat bibera

1 prstohvat muškatnog oraščića

1 prstohvat čilija

soli prema želji

Priprema

Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte listiće špinata. Pržite špinat dok malo ne uvehne pa pustite da se ohladi. Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.

Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu. Pazite da ga ne prerežete do kraja. U džepiće na mesu rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.

U nauljenu posudu rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Naribajte mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite meso.

Pecite oko 35 minuta na 200 °C i poslužite s povrćem ili krompirom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.