UKUSNO I FINO

Neodoljiva: Ljuta, slana i slasna pileća krilca

Količine u receptu predviđene su za dvije osobe, a vi sračunajte koliko vam treba

Pileća krilca. Instagram

M. Z.

5.3.2024

Pileća krilca su jelo oko kojeg nema sredine - ljudi ih mnogo vole ili apsolutno ne razumiju šta je privlačno u tim koščicama. Za ove prve, pronašli smo recept za odlična, slasna, pikantna i ljepljiva pileća krilca.

Poslužite ih uz pečene krompire, domaći čips ili jednostavno rižu.

Sastojci: 8 pilećih krilaca, so, biber, 2 kašičice ulja, sok od 2 velike narandže, kašičica meda, 3 kašičice soja sosa, 2 čehna bijelog luka, nasjeckana 1 kašičica kajenske papričice u prahu za serviranje - opcionalno - listići peršuna, susam

Priprema:

1. Pomiješajte sok od narandže, med, soja sos, nasjeckani bijeli luk i kajensku papričicu. Prelijte krilca, pokrijte ih plastičnom folijom i stavite u frižider na barem sat.

2. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Krilca izvadite iz frižidera i pustite da stoje na sobnoj temperaturi dok se rerna ne zagrije.

3. Peći krilca otprilike 45 minuta, u zavisnosti od rerne.

4. Preostalu marinadu možete ukuhati i koristiti kao ukusan sos.

5. Poslužite posuto susamom i listićima peršuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.