UKUSNO I FINO

Uvijek dobro dođe: Fina čorbica koju ćete spremiti za čas

Čorba sa piletinom uvijek je dobar izbor

Idealna i za iftar. Instagram

M. Z.

14.3.2024

Fina pileća čorbica odlično je jelo bilo da želite da se okrijepite nečim toplim 'na kašiku' ili da kompletirate svoj jelovnik. Sprema se lako, a uvijek će dobro doći, bilo kao dio obroka ili kompletan manji obrok.

Sastojci: 250-300 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 150 g mrkve, 100 g zeleni (bijela mrkva), 50 g celera (sirno narendan), 100 g riže, so, biber, kurkuma, suhi začin, 1 kašika soka od limuna, nasjeckan peršunov list.

Priprema:

1. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, mrkvu, zelen i celer. Dodati meso isječeno na kockice i pržiti dok meso ne pobijeli. Sipati kašičicu mljevene crvene paprike, promiješati i preliti vodom (200 ml), ostaviti da se kuha 15 minuta na srednjoj temperaturi.

2. Dodati prethodno opran rižu i sipati 4 čaše vode, kuhati dvadeset minuta.

3. Pred kraj dodati začine prema ukusu. Na kraju dodati nasjeckani peršunov list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.