SARAJEVO

Učenici i dalje na prijevoz čekaju satima i putuju motokultivatorom

Djeca ispaštaju zbog neredovnog prijevoza

Piše: N. MANJURA

27.11.2017

Mještani Kromolja, Slatine, Poljina i Nahoreva te Nahorevskih Brda potpisali su peticiju kojom traže hitno rješavanje problema prijevoza, prvenstveno za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.  

Zima stigla

Kako je navedeno u peticiji, koju je potpisalo više stotina građana, traže da se osigura prijevoz na relaciji Nahorevska Brda - Poljine - Kromolj - okretaljka Jezero i Nahorevo - Blekin Potok - Jezero.

Kako nam je kazao predsjednik Udruženja građana “Izvor života i zdravlja” Fikret Čolić, trenutni javni prijevoz nije redovan.

- Linije GRAS-a Park - Jagomir i Sutjeska - Nahorevo/Kromolj nisu redovne. Zna se desiti da djeca čekaju po nekoliko sati i kasne u školu. S druge strane, u Nahorevska Brda rijetko dolazi prijevoz pa su djeca prisiljena da u školu idu motokultivatorom, koji nije pokriven, a zima je uveliko stigla - rekao je Čolić.

Čolić: Kasne u školu

Velika pažnja

Iako je tekst o djeci koja u školu idu motokultivatorom, koji je objavljen u našoj novini, izazvao veliku pažnju, do sada nije bilo konkretnih rješenja za mještane ovih naselja.

Oni su sada uputili peticiju na istu adresu, a navedeno je još i to da za rješavanje ovog problema ne treba mnogo vozila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.