KLUB U TEŠKOJ SITUACIJI

Iako je saznao za stečaj preko medija, Runi ne napušta Derbi: Brinem za igrače i zaposlenike kluba

Kakav bih bio čovjek da sad odem? Trebaju nekoga ko će im pomoći, poručio legendarni napadač

Runi: Nakon lošeg početka sezone 2020/21 naslijedio Kokua. TWITTER

E. Ćosić

24.9.2021

Član engleskog Čempionšipa Derbi Kaunti proglasio je stečaj prije nekoliko dana, a trener tima legendarni Vejn Runi (Wayne Rooney) za to je saznao preko medija. Ipak, Runi nije odlučio dići sidro i napustiti brod koji tone. Odlučio je da ostane i da pomogne Derbiju. 

- Odrastao sam u sličnom okruženju, tako da znam koliko život može biti težak. Brinem za igrače i zaposlenike kluba, kakav bih ja to bio čovjek da sada odem iz kluba? Da odem na odmor? - poručio je legendarni napadač i oduševio javnost.

Naravno da je bio razočaran što je o situaciji u klubu saznao preko medija, a ne od čelnih ljudi.

- Niko mi se ne mora ispričavati, ali boli me tako nešto. Nisu me zvali, nisu mi poslali ni poruku. Žao mi je što ne znam više detalja pa da mogu odgovoriti na pitanja zaposlenika i navijača o situaciji u klubu. Razočaran sam jer smatram da u ovakvim trenucima treba biti otvoren i iskren - rekao je Runi.

Inače, Derbi je zbog neizmirenih dugova u minusu dva boda iako je ranije ostvario dvije pobjede i četiri remija u osam odigranih utakmica u engleskom Čempionšipu. Međutim, Runi ne namjerava odustati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.