SKANDAL

Svjedok tučnjave u kojoj je učestvovala zvijezda Sitija: Bio je to pokolj koji se oteo kontroli

Klub je svjestan videosnimka koji je kružio društvenim mrežama, na kojem se vidi kako su Foden i njegova porodica maltretirani i zlostavljani, izjavili su u klubu

Foden i njegova majka učestvovali su u masovnoj tučnjavi. benchwarmers.ie

M. K.

21.2.2022

Društvenim mrežama ovih dana kruži šokantan video zvijezde Sitija, Fila Fodena (Phil Foden), koji je učestvovao u žestokoj tučnjavi.

Englezi pišu da se to dogodilo na boks meču Kela Bruka (Kell Brook) i Amira Kana (Khan) u Mančesteru. U sve se uplela i njegova majka, koja se počela prepirati s muškarcima, da bi jednog od njih odgurnula. On joj je uzvratio udarcem, upleo se tu neko iz osiguranja, a istrčao je i Foden.

Jedan svjedok je te scene opisao kao "pokolj".

- Bio je to "pokolj" koji se oteo kontroli. Nikada prije u životu nisam vidio ništa slično. Bio sam u susjednom boksu i čuo svu viku i vrištanje pa smo izašli vidjeti šta se događa. Svi su govorili da je Foden tamo i bilo je više nasilja nego što je snimljeno. Još jedan muškarac dobio je udarac nakon što je snimak završio. Krvario je. Trajalo je još nekoliko minuta i u jednom trenutku je pozvano osiguranje i puno ljudi je na kraju izbačeno, ispričao je svjedok za britanske medije.

U međuvremenu se oglasio i Mančester siti:

- Klub je svjestan videosnimka koji je kružio društvenim mrežama, na kojem se vidi kako su Foden i njegova porodica maltretirani i zlostavljani. Šokirani smo i zgroženi prirodom zlostavljanja i napada koji je uslijedio na jednog od članova Filove porodice. Nastavit ćemo pružati Filu i njegovoj porodici svu podršku i pomoć koja im je potrebna, rekli su iz engleskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.