ENGLESKI PREMIJERŠIP

Javnost ne prestaje pričati o potezu Vilijamsa: Krenuo da se obračuna s igračem Brentforda, a onda je vidio da je to Eriksen

Na isteku 40. minute Vilijams je bio ljut na fudbalera Brentforda koji ga je faulirao, ali kada je vidio da je to Eriksen samo ga je zagrlio

Detalj s utakmice. Twitter

E. Ć.

6.3.2022

Fudbaleri Brentforda su jučer kao gosti pobijedili Norvič rezultatom 3:1 u okviru 28. kola engleske Premijer lige, međutim jedan detalj obilježio je ovaj meč.

Naime, na isteku 40. minute Kristijan Eriksen (Christian), koji je počeo od prve minute za Brentford, je s leđa faulirao Brendona Vilijamsa (Brandon Williams). Mladi fudbaler Mančester junajteda na posudbi u Norviču je ljutito reagovao i krenuo da se obračuna s fudbalerom Brentforda. Međutim, kada je vidio da je to Eriksen, Vilijams je odustao od obračunavanja i samo je zagrlio Danca. 


Eriksenu je to bila prva zvanična utakmica koju je započeo od prve minute nakon srčanog udara na Evropskom prvenstvu u junu mjesecu.

Zimus je potpisao za Brentford, jer je zbog zakona u italijanskom fudbalu, koji ne zabranjuje igračima s defibrilatorima da se takmiče, bio onemogućen nastupati za Inter.

Inače, Ivan Touni (Toney) je postigao het-trik za Brentford, dok je utješni gol "Kanarinaca" bio djelo Temu Pukija (Teemu Pukki).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.