SARAJEVO

Na zimovanje uz još dvije pobjede

Osim Adukora, svi su ostali igrači spremni za predstojeće duele

Musemić: Povoljan i zdravstveni bilten

Avaz Sport

22.11.2018

Husref Musemić, šef stručnog štaba kluba s Koševa, zadovoljan je odrađenim poslom u novembarskoj reprezentativnoj pauzi, tokom koje je bordo tim trenirao u Trening-centru u Butmiru.

Domaće utakmice

- Radili smo dosta dobro jednom dnevno, a odigrali smo i prijateljsku utakmicu protiv Igmana iz Konjica, u kojoj nisu nastupili naši mladi reprezentativci te kapiten Krste Velkoski, koji je u Ligi nacija nastupao za reprezentaciju Makedonije, i Mersudin Ahmetović, kojeg smo malo poštedjeli - prenosi šef struke lidera nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Nihad Mujakić i Selmir Pidro, kao i Velkoski, od jučer su ponovo u bordo stroju.

- Uglavnom, sve je OK, od zdravstvenog biltena do svih ostalih stvari. Osim Džoa Adukora, koji ima tri žuta kartona, svi su ostali igrači za sada spremni za predstojeće duele. Prema tome, imam na raspolaganju dosta igrača - dodaje Musemić.

Ekipa Sarajeva u nedjelju (15 sati) na Koševu dočekuje Zvijezdu 09.

- Počeli smo od srijede redovne pripreme, kao za svaku drugu utakmicu. Naša je želja da na zimsku pauzu odemo s još dvije pobjede - kaže Musemić.

Viša sila

Sarajevo je, podsjetimo, u oba predstojeća prvenstvena meča domaćin.

Nakon Zvijezde 09, na Koševo dolazi stari rival iz Zenice, ekipa Čelika.

- Normalno, ni u prvoj ni u drugoj utakmici ne očekuje nas nimalo lagan posao. Ne znamo ni kakvo će biti vrijeme, odnosno u kakvim ćemo uvjetima igrati. No, to je već viša sila - kaže Musemić. 

Zadnja linija 

- Za nas je velika stvar to što smo imali svoja četiri mlada igrača u startnoj postavi reprezentacije do 21. godine. To je skoro kompletna zadnja linija... To je dokaz ispravnog, sistematskog rada - kaže Musemić.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.