REGION

MUP za policajce Crne Gore kupuje i bermude

CdM

23.4.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je tender za nabavku policijskih uniformi i radne odjeće u vrijednosti do 535.000 eura.  

Ponuđač je u obavezi da uz ponudu dostavi naručiocu uzorak svih dijelova uniforme i radne odjeće iz specifikacije po partijama, shodno tehničkim opisima datim u tenderskoj dokumentaciji.

U dokumentaciji se navodi da se kupuje 6.300 košulja i 6.700 majica kratkih rukava te 3.150 pari plitkih cipela. Nabavlja se i po 280 bermuda i polo majica, kao i 140 pari cipela, takozvanih brodarica.

Ponuđač je dužan da u ponudi dostavi certifikat o izvršenim ispitivanjima od ovlaštenog certificiranog instituta, a na osnovu traženih parametara iz tehničke specifikacije. Ponuđač mora dostaviti dokaz o akreditaciji laboratorija koji je izvršio ispitivanja, odnosno dostaviti službeni dokument koji je laboratoriju izdala nadležna institucija, koja dodjeljuje akreditaciju.

Ponude se predaju do 14. maja. Kako se radi o hitnoj nabavci koju treba provesti u što kraćem roku, da bi službenici Uprave policije počeli da nose službenu uniformu i opremu, zbog početka ljetne sezone, a pošto naručilac nije postavio zahtjeve koji bi učesnicima iziskivali dodatno vrijeme za pripremu dokumentacije ili pribavljanje posebnih informacija vezanih za postupak, smatramo da su se stekli uvjeti da se navedena nabavka provede u otvorenom postupku sa skraćenim rokom, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.