PODGORICA

Osumnjičenima za državni udar u Crnoj Gori produžen pritvor

Apelacioni sud potvrdio odluku zbog opasnosti od bijega

Dikić: Osumnjičen za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma

Srna

4.10.2018

Apelacioni sud potvrdio je odluku kojom se zbog opasnosti od bijega do daljnjeg produžava pritvor bivšem komandantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću i srbijanskom državljaninu Milanu Dušiću, osumnjičenima za državni udar u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine.

Vijeće Apelacionog suda odluku obrazlaže postojanjem osnovane sumnje da je Dikić izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma pomaganjem, što, kako navode, dokazuje komunikacija koju je ostvario sa svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem neposredno prije neuspjelog terorističkog napada.

- Za djela koja se Dikiću stavljaju na teret zaprijećena je visoka kazna zatvora, što ga ne može ostaviti ravnodušnim prema obavezi da se odaziva pozivima za suđenja - navodi se u saopćenju Apelacionog suda.

U saopćenju se objašnjava da je od značaja za ovakvu odluku bila i činjenica da je Dikić državljanin Srbije, što znači da ima razvijene lične, porodične i društvene veze van teritorija Crne Gore koje može iskoristiti u bijegu.

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine bit će nastavljeno danas u Višem sudu u Podgorici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.