CRNA GORA

Đukanović demantirao Vučićeve tabloide

Kabinet predsjednika Đukanovića saopćio da se prvi čovjek države nalazi u radnoj posjeti općini Tuzi

Đukanović tokom radne posjete općine Tuzi. RTV CG

Avaz.ba

9.4.2020

Pravu buru u regionu izazvala je vijest tablioda iz Srbije pod kontrolom Aleksandra Vučića da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nalazi u teškom stanju i da je zaražen koronavirusom.

Vučićevi tabliodi su napisali da je Đukanović u bolnici, kao i da crnogorski državni vrh pokušava to da zataška. Međutim, kabinet predsjednika Đukanović saopćio je da se prvi čovjek države nalazi u radnoj posjeti općini Tuzi.

- Pokazalo se da su mjere sprovedene u opštini Tuzi povodom epidemije koronavirusa bile opravdane, a odgovoran odnos građana potvrđuje ono što znamo - da su građani sa tog prostora, kao i u mnogim događajima tokom historije Crne Gore, pokazali punu odgovornost prema državi Crnoj Gori i njenim interesima, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom posjete Tuzima - prenosi Javni servis Crne Gore.


Đukanović tokom radne posjete općini Tuzi. RTV CG

Đukanović se zahvalio volonterima koji su, kako je kazao, preuzeli rizičnu i zahtjevnu ulogu u periodu zatvaranja opštine i obezbjedili efikasnu dostavu hrane svakom stanovniku u toj opštini.

- Želim i da afirmišem ulogu ne samo zdravstvenog sistema već svih uniformisanih radnika koji su pomogli implementaciji mjera države - kazao je predsjednik Crne Gore.

On je istaknuo da se stanje po pitanju zdravstvene zaštite svih građana popravlja.

- Zdravstveni sistem je obezbijeđen svime onim što je potrebno za efikasno suzbijanje rizika širenja zaraze. Vjerujem da smo obimnim nabavkama i donacijama stvorili uslove da možemo dio tih roba učiniti dostupnim i građanima Crne Gore - kazao je Đukanović.

Sa Đukanovićem u Tuzima su bili i direktor Kliničkog centra dr. Jevto Eraković i direktor Urgentnog centra i član Kriznog medicinskog štaba dr. Nermin Abdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.