CRNA GORA

Đukanović: Zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti, zatvoriti granice, ubrzati imunizaciju

Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika dan je naša tragična realnost, naveo je Đukanović

A. Č. / AntenaM

Đukanović: Preminulo više od hiljadu građana Crne Gore

Foto: AntenaM


Zdravlje građana Crne Gore je u ozbiljnoj opasnosti, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović, uz poruku da je neophodno ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja i zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, te ubrzati imunizaciju.

Đukanović u izjavi povodom aktuelne epidemiološke situacije upozorava da je za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije koronavirusom preminulo više od hiljadu građana Crne Gore.

- Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost - naveo je Đukanović.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, kako ističe Đukanović, ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim.

- Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti. Zato apelujem na državne institucije na svim nivoima, na sve društvene subjekte i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju kao u prvom talasu epidemije, što nam je omogućavalo podnošljivu kontrolu situacije - istakao je Đukanović, uz poruku da se moramo uzdići iznad podjela.

- U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo - zaključio je Đukanović.

Više o temi Milo Đukanović

TUŽILAŠTVO CRNE GORE
Đukanović nije pozivao na terorizam u emisiji Face TV
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na