IMUNIZACIJA

Crna Gora: Počela vakcinacija zaposlenih u medijima

Abazović se zahvalio svima koji se bore protiv koronavirusa i daju svoj maksimum

Anadolija

Vakcinacija počela danas

Foto: Anadolija


Vakcinacija zaposlenih u medijima, vakcinama Astra Zeneca, počela je danas u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

Vakcinacija je započeta u Muzičkom centru u Podgorici, a zaposleni u medijima su prilikom vakcinacije pokazivali legitimaciju ili bilo koji drugi dokaz o radnom angažmanu, dok je freelancerima dovoljno da, kao dokaz, pokažu tekst, prilog ili slično, čiji su autori.

Zajedno sa novinarima, danas se vakcinisao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kako bi svojim primjerom pokazao da su vakcine britanskog proizvođača bezbjedne i efikasne.

 • Abazović: Ako je moglo 23 miliona Britana da se vakciniše AstraZenecom, mogu i ja

  Abazović: Ako je moglo 23 miliona Britana da se vakciniše AstraZenecom, mogu i ja

  Foto: Anadolija


Abazović se zahvalio svima koji se bore protiv koronavirusa i daju svoj maksimum.

- Ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše AstraZenecom mogu i ja. Jedini način da se izborimo sa koronavirusom jeste da se masovno vakcinišemo. Sad imamo vakcinu i pozivam građane da se vakcinišu. Solucija je jednostavna, da uđemo u sistem vakcinacije i vratimo slobodu. Građani su umorni da budu zatvoreni u kućama - kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Abazović je poručio da je vakcinacija najmanje što građani mogu da urade da se oduže medicinskim radnicima koji se bore provi koronavirusa.

- Crna Gora neće biti poželjna turistička destinacija ako se ne vakcinišemo - istakao je Abazović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je značaj vakcinacije nemjerljiv.

- Svaka vakcina je potpuno sigurna i bezbjedna. Svi moramo biti svjesni da je riječ o globalnom problemu i iz njega možemo izaći svi zajedno. Vjerujem da ćemo narednih dana moći da govorimo i o masovnoj vakcinaciji u Crnoj Gori - kazala je Borovinić Bojović.

 • Šefica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Crnu Goru Mina Brajović

  Šefica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Crnu Goru Mina Brajović

  Foto: Anadolija


Najavila je da će oko 20. aprila stići 200.000 doza kineske Sinopharm vakcine, kao i drugi kontingent AstraZeneca vakcina u okviru COVAX mehanizma.

Šefica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Crnu Goru Mina Brajović istakla je da je AstraZeneca vakcina bezbjedna i da nosi izuzetan potencijal u sprečavanju infekcija i smrtnosti.

- Benefiti prevazilaze sve prepoznate rizike - poručila je Brajović.

Naglasila je da su mediji snažan temelj odgovora na COVID-19 i zahvalila im se što cijelo vrijeme od početka pandemije promovišu poruke koje vode u pravcu odgovornosti i solidarnosti.

Više o temi Vakcinacija

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na