CRNA GORA

Dritan Abazović: Iniciraćemo uvođenje femicida kao posebnog krivičnog djela

Apsolutna podrška ženama Crne Gore u smislu da svi treba da damo doprinos da se ukupna ravnopravnost i pravda u našem društvu mnogo značajnije inkorporira, rekao je

Abazović: Femicid uvesti kao posebno krivično djelo. AntenaM

S. S. / AntenaM

8.3.2022

Potpredsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović pridružio se današnjem Osmomartovskom maršu koji se, u organizaciji Centra za ženska prava, održao povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Cilj su jače sankcije za nasilje u porodici

- Apsolutna podrška ženama Crne Gore u smislu da svi treba da damo doprinos da se ukupna ravnopravnost i pravda u našem društvu mnogo značajnije inkorporira. Cijenim današnji skup i zbog današnje teme koja je posebno opravdana zbog dešavanja u prethodnom periodu - rekao je.

Poručio je da će nova vlada povećati sankcije za nasilje u porodici.

Stvaranje uslova za ravnopravnost žena

- Prihvatam kritiku za institucije sistema i mislim da je naša obaveza da se više pozabavimo sankcionisanjem femicida, odnosno uvođenjem femicida kao još jednog krivičnog djela u Krivični zakon. Obaveza nove vlade će biti da, između ostalog, poveća sankcije u odnosu na nasilje u porodici i da stvara uslove da se ravnopravnost žena osjeti mnogo više nego što je to sada slučaj - poručio je Abazović.

Kako je saopćeno iz Vlade Crne Gore, ovogodišnji Osmomartovski marš posvećen je borbi protiv femicida, u znak sjećanja na žene koje su izgubile živote usljed partnerskog nasilja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.