SOLARIS

Superjahta koja je napustila crnogorske vode ipak nije Abramovičeva?

Inspektor sigurnosti plovidbe Željko Lompar je rekao da informacije kojima on raspolaže ukazuju na činjenicu da se plovilo apsolutno ne nalazi u vlasništvu Abramoviča

Superjahta Solaris. Antena M

E. Ć. / Antena M

14.3.2022

Superjahta Solaris napustila je danas Bokokotorski zaliv, međutim čini se da jahta ipak nije u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča (Abramovich).

Inspektor sigurnosti plovidbe Željko Lompar je rekao da informacije kojima on raspolaže ukazuju na činjenicu da se plovilo apsolutno ne nalazi u vlasništvu Abramoviča, te da informacije koje su prethodnih dana kružile kako crnogorskim, tako i regionalnim medijima, nisu tačne, piše "Antena M".

Lompar je naveo da navedena jahta plovi pod zastavom Bermuda, prekomorske teritorije Ujedinjenog Kraljevstva u sjevernom atlantskom moru, te da, prema njegovim saznanjima, među posadom nema državljana Rusije. Istakao je da je sedam od 47 članova posade iz Ukrajine.

Upitan da pojasni razlog njenog zadržavanja u crnogorskim vodama, Lompar je pojasnio da se jahta usidrila u Tivtu kako bi nabavila gorivo za nastavak svoje plovidbe, međutim, zbog zastoja u novčanoj transakciji, nije mogla da napusti Tivatski zaliv.

Ni direktorica Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Ivana Martinić nije mogla potvrditi da se radi o brodu koji je u vlasništvu Romana Abramoviča. Ona je "Anteni M" pojasnila kako prema zakonu Crne Gore oni ne obavezuju posadu nijedne jahte da prijave u čijem je vlasništvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.