PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC je obaveza države

On je naveo kako je scenarij energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori

Abazović: Trudim se da stvari skidam sa dnevnog reda. Screenshot / Youtube

E. Ć.

27.6.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović istakao je kako je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države Crne Gore, navodeći da će on biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom.

Abazović i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković su obećali da će Vlada u najskorije vrijeme potpisati Temeljni ugovor sa SPC, organizovati popis u ovoj godini i najozbiljnije razmotriti savjet Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da se Crna Gora uključi u Otvoreni Balkan. 

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović je upitao Abazovića da li je spreman rizikovati pad Vlade nakon tih odluka, na što je crnogorski premijer poručio da stoji iza svega što je ikada reekao.

- Nema nikakvog mrdanja. Trudim se da stvari skidam sa dnevnog reda - odgovorio je Abazović.

Abazović je naveo kako je scenarij energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori. 

- Nekoliko puta sam napominjao da se taj scenario može desiti Crnoj Gori i nama je cilj da se to ne desi. Sve aktivnosti svih ministara su preusmjerene ka tome - istakao je on.

Poručio je da građani Crne Gore plaćaju najjeftinije gorivo i namirnice u regionu, izuzev Srbije. Naveo je i da je broj turista u ovom trenutku na 94 posto popunjenosti u odnosu na 2019. godinu. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.