PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC je obaveza države

On je naveo kako je scenarij energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori

E. Ć.

Abazović: Trudim se da stvari skidam sa dnevnog reda

Foto: Screenshot / Youtube


Premijer Crne Gore Dritan Abazović istakao je kako je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države Crne Gore, navodeći da će on biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom.

Abazović i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković su obećali da će Vlada u najskorije vrijeme potpisati Temeljni ugovor sa SPC, organizovati popis u ovoj godini i najozbiljnije razmotriti savjet Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da se Crna Gora uključi u Otvoreni Balkan. 

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović je upitao Abazovića da li je spreman rizikovati pad Vlade nakon tih odluka, na što je crnogorski premijer poručio da stoji iza svega što je ikada reekao.

- Nema nikakvog mrdanja. Trudim se da stvari skidam sa dnevnog reda - odgovorio je Abazović.

Abazović je naveo kako je scenarij energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori. 

- Nekoliko puta sam napominjao da se taj scenario može desiti Crnoj Gori i nama je cilj da se to ne desi. Sve aktivnosti svih ministara su preusmjerene ka tome - istakao je on.

Poručio je da građani Crne Gore plaćaju najjeftinije gorivo i namirnice u regionu, izuzev Srbije. Naveo je i da je broj turista u ovom trenutku na 94 posto popunjenosti u odnosu na 2019. godinu. 

Više o temi Dritan Abazović

UOČI SASTANKA U BEOGRADU
Abazović: Nemam u planu sastanak sa patrijarhom Porfirijem
NA VRH

Podijeli članak na